Zijn kleuren een emotie?

Iemand zei een keer dat kleuren een emotie waren, dat het alleen grijstinten waren en dat iedereen het anders ziet. Is dit waar? ( sorry ik heb echt geen idee in welke categorie dit hoort )

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, een blinde kent geen kleur. Die kent echt wel emotie. Kleur is een eigenschap van licht. Hoe meer licht, hoe meer kleur. Licht kan wel emotie oproepen. Zonlicht kan je wel voelen. De meeste mensen worden daar dan weer wel blij van. Maar dat is dan gevolg en oorzaak omdraaien. Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende karakters en ook zoveel verschillende momenten. Het is een ingewikkeld samenspel van allerlei factoren. Die laten zich niet zomaar in hokjes indelen. Je kunt er wel rekening mee houden. Als je een kleur heel mooi vind dan kan je daar heel emotioneel van worden en ook blij. Er wordt wel een symboliek gekoppeld aan kleuren. Door bloemen in bepaalde kleuren cadeau te doen, "kleur" je een bepaalde boodschap. Rood is passie en wit is onvoorwaardelijke liefde bijvoorbeeld. Geel wordt uitgelegd als jaloezie, maar zelf vind ik het meer zonnig. Is erg leuk om dat eens op te zoeken wat voor verschillende uitleg er aan gegeven wordt. Heb er wel ooit een boekje over gelezen, maar weet niet meer wat dat was. Kleuren kunnen dus ook gebruikt worden om een emotie op te roepen. Maar of dat lukt? Als het een leuke gever is en de boodschap is welkom. Ja, dan zal het zeker wel lukken. De ontvanger hoeft dan helemaal niet koud of gevoelloos te zijn. Als voorbeeld: Een vervelende stalker die het mooiste meisje van de klas een bos rode rozen komt brengen... Denk de rest er zelf maar even bij.

Nou IkHartjeJou, als ik met mijn bosje binnenkom dan proef ik elke keer weer emotie! Of dat met 'n boeket brandnetels óók zo zou zijn, betwijfel ik. Ja dus....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100