waarom kijken mensen soms naar boven als ze iets gevraagd wordt en ze daarover moeten nadenken?

Het valt mij op dat veel mensen, waaronder ikzelf, een andere kant uitkijken of naar boven turen als ze ergens goed over moeten nadenken. Ik vraag me af of dat komt omdat men zich dan beter kan concentreren?( door zich een beeld voor zich te vormen, wat misschien niet lukt als hij een ander in de ogen kijkt)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iemand die visueel is ingesteld zal naar boven kijken om een plaatje te krijgen van hoe het antwoord zal moeten zijn. Volgens een site over lichaamstaal. http://www.lichaamstaal.nl/nlp.html De richting waarin iemand kijkt kan iets vertellen over de manier waarop diegene denkt. De visueel ingestelde zal nadenkend omhoog kijken. Iemand die auditief is ingesteld zal zijn blik opzij richten. Iemand die kinesthetisch is ingesteld, richt zich op wat hij voelt. Hij kijkt naar beneden.

Je geeft zelf het antwoord al op je vraag. Het is inderdaad om minder afgeleid te worden tijdens het denken.

Je geeft zelf het antwoord al een beetje. Mensen die naar boven kijken zijn visueel ingesteld. Als je auditief bent ingesteld, kijk je opzij bij het nadenken, in de richting van je oor. Ben je kinetisch ingesteld (gericht op gevoel) dan kijk je naar beneden. Uitgebreidere uitleg vind je in de bron Toegevoegd na 40 seconden: Ah... iemand was me al voor ;D!

Word je mider afgeleid. Het plafond is wit, dus niks leid jou af.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100