Ik moet een profielwerkstuk gaan maken, maar ik kom maar niet op een goed idee. Tips hoe je op een goed (en vooral leuk/origineel) onderwerp komt?

Ik doel hierbij dus vooral op hoé ik op een goed onderwerp kom, maar mocht je een geniale inval hebben, suggesties zijn welkom ;)

(Scheikunde; Natuurkunde; Biologie; Wiskunde B; Aardrijkskunde zijn de onderwerpen van mijn profiel, mag overlappend zijn, wordt zelfs aangeraden)

Toegevoegd na 22 minuten:
"Wat wil je gaan studeren later?"

'Iets wat eigenlijk niet veel met profiel te maken heeft. HKU (Hogeschool van de Kunsten Utrecht) of Design Academy in Eindhoven richting iets met grafisch design. Photoshop maar liever filmpjes editten. En eventueel de Rock Academie :)'

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eerst moet je je gaan bedenken wat je interessant vind en of je daar iets mee kan. Dat kan bijvoorbeeld zijn wat je als vervolgopleiding wilt gaan doen of zelfs als beroep later. Als je bijvoorbeeld doktor wilt worden, kun je iets over een bepaalde ziekte doen die jij interessant vindt. Ook helpt het om ideeen op te doen op internet. (voor goede sites, zie mijn bronnen) Toegevoegd na 18 uur: Lijkt fotografie wat?

Als je weet waar je goed in bent en waar je interesses liggen, is het makkelijker een onderwerp te kiezen. Denk daarbij aan de toekomst; wat wil je later worden/studeren? Waar weet je al veel van af? Zijn er onderwerpen waar je zelf al jaren nieuwsgierig naar bent, dan kun je deze gelegenheid gebruiken om er een profielwerkstuk van te maken.

Aangezien je natuurkunde hebt en de Rock Academie me iets met muziek lijkt kan je het over trillingen gaan hebben en dat met muziekinstrumenten uitleggen? Misschien kan je bladen lezen waarin die hoofdlijnen (de vakken die je hebt) behandeld worden of naar tv-programma's daarover kijken. Een mix van bio na en sk is niet heel moeilijk, er zijn heel veel vakoverstijgende onderwerpen in die richting ;) Daarnaast kan je ook nog altijd je profielwerkstuk in de vorm van een film maken. (maar dan zou ik wel even met je begeleider overleggen of dat mag en kan) Ik moet dit jaar ook een profielwerkstuk maken, ik heb als onderwerp protheses, omdat dat in de richting van mijn studie ligt. Succes!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100