Waar kun je niet aan denken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Aan het ondenkbare... Toegevoegd op 07-05-2009 16:59:34 Aan al het andere, hoe krankzinnig dan ook kun je wel denken, maar dat was de vraag niet...

Zeer abstracte zaken gevisualiseerd. Zoals meerdere dimensies en de snaartheorie...

Deze vraag is niet te beantwoorden, omdat je niet kan bedenken waaraan je niet kan denken, omdat je daar niet aan kan denken, als je begrijpt wat ik bedoel!

Volgens mij kan je alleen niet denken aan dingen die je niet weet. Zodra je je gaat afvragen wat je nog niet weet ga je er toch aan denken, dus hoe meer je denkt hoe minder er over blijft om niet over te denken.

Eh... Als iemand dat antwoord hier zou plaatsen, dan zou diegene (en iedereen die dat leest) er op dat moment aan denken. Dus als we die gedachte doortrekken, moet het antwoord op je vraag zijn: nergens (of niets).

als je aan het eene denkt kan je niet aan het andere denken

Je kunt niet denken wat een ander denkt.

Aan het onbekende en aan alles wat niet bestaat.

Aan het einde, vind ik altijd moeilijk.

niks

geen idee (en dat is een serieus antwoord)

Aan alles dat buiten je voorstellingsvermogen valt.

nergens aan...

Je kunt niet aan niks denken.

Natuurlijk kun je niet denken aan dingen die je niet weet maar dat is alleen maar triviaal waar. Het is interessanter op te merken dat denken niet kan bestaan zonder enige vorm van rede. Je kunt niet denken bijvoorbeeld niet denken geheel buiten het stramien van oorzaken en gevolgen.

In principe kan je aan alles denken.Of aan niets.De gedachten zijn gelukkig nog vrij.

Misschien is er wel iets waar niemand aan kan denken. Echter dat kunnen we niet weten. Want als niemand er aan denkt kan je er ook geen voorstelling van maken. Kortom om er achter te komen waar je niet aan kunt denken moet je aan dat ding denken kortom we weten het niet. Dat is zoals Kant het mooi noemt een gedachte an sich en ontoereikender voor onze geest.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100