Welke verschillende uitwerkingen kan geluid hebben? (zie uitleg wat ik bedoel)

Geluiden kunnen verschillende uitwerkingen hebben, zo kun je met geluid glas laten breken en bepaalde dieren wegjagen of juist naar je toe laten komen! Ook bestaat er een combinatie van geluiden waardoor je schijnbaar het gevoel krijgt (stoned?) onder invloed te zijn. (op internet gratis verkrijgbaar zelfs)

Welke effecten kan geluid nog meer hebben? Wat zijn de mogelijkheden en de grenzen?

Toegevoegd na 8 minuten:
Dan bedoel ik dus niet de algemene dingen zoals emoties losmaken bij mensen of als er een brandalarm klinkt we wegrennen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Te veel bass van heel dichtbij kan je heel misselijk en ziek maken. De trillingen zijn dan zo sterk dat het je beïnvloedt. Maar ook bepaalde tonen en combinaties van tonen kunnen emoties losmaken. Zo schijnt dat baby's rustig worden van rustige klassieke muziek.

Geluid kan maken dat mensen opeens hard weglopen. Tenminste, bij een brandalarm... Toegevoegd na 4 minuten: Diepere bedoeling van dit antwoord: mensen hebben reflexen, ook aangeleerde reflexen. En geluid is een van die oorzaken waardoor een reflex begint te werken. Ook heel hard geluid kan het gevolg hebben dat je de ogen sluit, gehuil van een baby kan onweerstaanbaar zijn voor een moeder om er naar toe te rennen, zelfs om de melkproductie op gang te brengen, etc.

Bij bepaalde geluiden zou je spontaan in je broek poepen. Je kan het met deze video zelf proberen. Wel eerst het geluid zacht zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100