Is het koolzuur op bier en frisdrank hetzelfde als CO2?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. Koolzuur of (di)waterstofcarbonaat is een anorganische verbinding met als brutoformule H2CO3. Koolzuur wordt gevormd bij het oplossen van koolstofdioxide (CO2) in water. De prik in frisdranken is afkomstig van het inbrengen van CO2 onder druk. Dit proces, waarbij een aanzienlijke hoeveelheid koolzuur ontstaat in de drank, noemt men carboniseren. Bij het openen van de fles frisdrank, valt de overdruk aan CO2 weg, waardoor het koolzuur in de drank langzaam uiteenvalt in CO2 en water. Bellen CO2 worden gevormd die een prikkelend gevoel geven in de mond, wat door veel mensen als aangenaam wordt ervaren.

Toegevoegd op 18 december 2019 15:00: tekst
Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Diwaterstofcarbonaat

Ja, het is precies hetzelfde. Alleen is het opgelost in water. Suiker in de suikerpot is ook hetzelfde als suiker opgelost in koffie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100