Hoeveel elektrische energie heeft deze machine nodig voor het condenseren van een liter water uit lucht?

Deze machine haalt 9 tot 30 liter water per dag uit lucht middels condensatie. Daartoe is 220 Volt wisselstroom nodig. Het kan ook op zonnestroom. Maar hoeveel energie is nodig per liter water?

Toegevoegd na 5 dagen:
De machine werkt met condensatie. Dat betekent dat lucht uit de omgeving dient te worden afgekoeld tot het condensatiepunt waarbij dus energie onttrokken moet worden. Vervolgens dient ook nog energie te worden onttrokken tbv de feitelijke condensatie (=de verdampingsenergie). Tenslotte zal hierbij een bepaalde efficiëncyfactor aan de orde zijn.

De toelichting op de werking van het apparaat in de video is summier maar ik zie niets dat wijst op drukverhoging. Dus het zal puur condensatie door koeling betreffen.

In deze link kan de dauwpunttemperatuur worden berekend uit de actuele temperatuur icm de actuele relatieve luchtvochtigheid.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dauwpunt

Weet jij het antwoord?

/2500

Condenseren is het tegenovergestelde van verdampen. Om water te laten verdampen kost dat ongeveer 2249 kJ/kg. Om het te laten condenseren idem, dat is gelijk aan elkaar. 1 liter water is 1 kg. Dus in totaal is er 0,62 kWh per liter nodig.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Verdampingswarmte

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100