hoe krijg ik een gelijmd stuk plastic los ?

Ik heb een lampenkapje en dat bestaat uit 3 delen plastic wat met een of andere lijm aan elkaar geplakt zit. Nu wil ik dit graag los hebben, maar hoe pak ik dit aan ?

Misschien in heet water leggen ?

Toegevoegd na 11 uur:
Ohja, het plastic mag niet beschadigen of rest residuen krijgen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Probeer eens met de föhn. Veel lijmen laten los als ze worden warm gemaakt. De haardroger in de hoogste stand zetten en de warme lucht langs de los te trekken plastic blazen. Na een paar minuten blazen is de plastic en de lijm voldoende opgewarmd en probeer je met een mesje onder de los te trekken plastic te komen. Lukt dat, als je greep hebt, dan met je vingers de plastic los trekken. Is die te warm, dan een tang bijvoorbeeld een combinatietang gebruiken.

Als dat plastic al een tijd aan elkaar gelijmd is zal heet water niet helpen denk ik. Misschien toch in heet water leggen en met een mesje of iets dergelijks proberen los te maken. Anders misschien met een zaagje? (als het toch uit elkaar kan, kan dat geen kwaad denk ik zo?)

Als het niet heel hoeft te blijven: gooi het kapot of zaag het doormidden. Als het heel moet blijven, leg het in heet water. Let op: het water moet niet te heet zijn, want dan smelt het plastic ook. Er zijn ook chemische middelen waarmee je lijm kunt verwijderen.

Verhitten of een agressief goedje op gieten. Misschien werkt aceton wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100