Dat hangt heel sterk af van de kracht van de blikseminslag zelf en er kan meer dan een factor 1000 verschil tussen zitten.
Uit onderzoek is gebleken dat de lading , dat is het aantal ampèreseconden vermenigvuldigd met de spanning welke 10 megavolt en meer kan bedragen in het mega/ giga joule bereik zit.
De energie die een stevige cumulonimus bevat is enorm groot en zou , mits het op een goede wijze afgetapt en verwerkt zou kunnen worden beslist de moeite waard zijn.
een enkele blikseminslag op zich bevat genoeg energie om een huishouden een hele poos op te laten werken maar het is onmogelijk een bliksem rendabel te "vangen"
En heus , dat is veelvuldig geprobeerd , de vlieger van Benjamin Franklin is een bekende poging die al een dode gevergd heeft toen een bolbliksem van een van zijn systemen afsprong en een medewerken in het gezicht trof.
Gelukkig gebruikte hij vliegertouw wat niet zo goed geleidde, had hij een draad genomen met metaal daarin verwerkt ,zoals het huidige schrikdraad, dan had ook hij het niet overleefd.
Met kleine raketten die een koperdraadje omhoog brengt op een goed getimed moment heeft men vast kunnen stellen hoeveel energie er in een onweerswolk zit en hoeveel spreiding dat heeft.
Deze energie is dus niet benutbaar voor commerciele doeleinden maar een zware inslaande bliksem levert heel wat energie op, daar kun je -in theorie- enige jaren op gamen en in de praktijk zou ik dat NIET uittesten, dan kon het wel eens GAME OVER voor je zijn.
De in een vorig antwoord opgegeven waarde is wel juist , alleen de spreiding is te groot om een vaste waarde aan te geven.