Van welk soort kunststof kun je een thermoskan maken?

Het moet dus een kunststof zijn die tegen temperaturen van +100 graden kan en geen nare smaak en geuren aan de koffie toevoegt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kunstoffen worden in twee groepen ingedeeld, thermoharders en thermoplasten. De meeste thermoplasten zijn niet bestand tegen hoge temparaturen en worden daarbij ook nog zacht. De eerder genoemde materialen als ABS en PP zijn niet tegen de door jouw gewenste temperatuur +100 gr C bestand. Thermoskannen uit b.v. ABS hebben een behuizing uit dit materiaal, maar hebben een meestal een dubbelwandige isolatie uit glas of rvs. Een thermoskan uit massief kunststof en geschikt tegen +100 gr C zijn vermoedelijk niet op de markt. In ieder geval zal je een thermoharder moeten nemen, die ook nog levesmiddelen geschikt wordt bevonden en een hoge warmtegeleidingscoefficient. Een moeilijke, zo niet onmogelijke opgave. Voorbeelden van thermoharders zijn: bakeliet, epoxyharsen (EP), polyurethaan (PUR), etc.

ABS (Acrylonitril butadieen styreen) Plastic Toegevoegd na 6 minuten: Wat ook kan is PP (polypropeen), PE (Polyetheen). Toegevoegd na 8 minuten: En: PC (Polycarbonaat)

Bronnen:
http://www.dekoffiethuiswinkel.nl/stelton-...

Met PTFE (teflon) zou het in theorie moeten kunnen. Wordt een dure kan!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100