Wat is de dichtheid van een tennisbal?

Tennisballen zijn gemaakt van rubber maar rubber heeft niet echt een vaste dichtheid. Van wat voor rubber is een tennisbal gemaakt en wat is de dichtheid ervan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

http://osbexact.nl/pages/189/Dichtheid_(tabel).html Volgens deze tabel wel, je kan natuurlijk gewoon de tennisbal doormidden snijden en kijken hoe dik de laag rubber is of de laag lucht. Inhoud volledige bolvorm - Inhoud lucht= inhoud rubber. En dan kan je kijken of die dichtheid klopt. Als je het zo doet krijg je vast extra punten, je hebt dan namelijk een aanname(dichtheid) gecontroleerd en dat kan een wetenschapper alleen maar waarderen. Toegevoegd na 57 seconden: 1,20 g/cm3 dus. Toegevoegd na 6 minuten: Je leraar heeft trouwens een hele rare proef opgezet, door jou een object te geven geeft hij jou de mogelijkheid het massa en het volume te bepalen, ipv daarvan moeten jullie een dichtheid ergens vandaan halen (internet/gokken/binas?), terwijl je diezelf kan bepalen. Als ik leraar was zou ik iedereen die een getal ergens vandaan trekt een onvoldoende geven en iedereen die gewoon massa en volume BEPAALT en dus een dichtheid aanreikt een voldoende geven. Toegevoegd na 13 minuten: De dichtheid van het rubber zoeken verergert het probleem alleen maar, aangezien een tennisbal lucht of gas kan bevatten en dat dit ook nog onder druk zou kunnen staan. Het antwoord van bovenstaande is veel beter en haalt alle onzekerheid weg.

Bronnen:
http://osbexact.nl/pages/189/Dichtheid_(ta...

Dichtheid = massa / volume De massa van een tennisbal is ongeveer 57 gram De diameter is 6,7 cm dus het volume 4/3*pi*r³ = 1260 cm³ dichtheid is dus 0.0452 gram/cm³

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tennisbal

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100