Welke opleiding moet je doen om bruggen te kunnen ontwerpen?

Welke opleiding moet je doen om bruggen te kunnen ontwerpen en hoe lang duurt deze opleiding?
(graag op HBO of universitair niveau)

Weet jij het antwoord?

/2500

volgens mij moet je dan architect worden

Weg- en waterbouw. De TU Delft staat hiervoor hoog aangeschreven.

Volgens mij moet je engineer worden.

In België kan je een "Bachelor in de Architectuur" volgen (tot Master in de Architectuur - 5 jaar) of Een "Bachelor in de Industriële Wetenschappen" (3 jaar) en vervoledigen met een Master in de Stedenbouw en Ruimtelijke planning (2 jaar extra)

Werktuigbouw en/of weg en waterbouw. Vroeger werd dit onderwezen op de HTS en universiteit, tegenwoordig heet dit HBO en TH of TU.

Civiele techniek is de toegepaste wetenschap die zich bezighoudt met het realiseren en onderhouden van objecten die vastzitten in de grond. In Nederland verzorgen de Technische Universiteit Delft en de Universiteit Twente de opleiding tot civiel ingenieur (afgekort ir.). Daarnaast zijn er meerdere hogescholen die de opleiding civiele techniek verzorgen, waaronder de Hogeschool Windesheim te Zwolle, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Hogeschool Rotterdam, Avans Hogeschool, Hogeschool Inholland, Hogeschool Zeeland, de Hanzehogeschool Groningen, de Hogeschool Utrecht, Saxion Hogescholen, de Haagse Hogeschool en de Hogeschool van Amsterdam. Afgestudeerden aan de hogescholen krijgen eveneens de titel ingenieur, zij het dat die in dat geval wordt afgekort tot ing.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Civiele_techniek

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100