Als een object met een bepaalde snelheid reist, zal deze ook met die snelheid worden afgevuurd. Zie extra uitleg.

Stel je voor je rijdt in een auto op de snelweg met 100 km/h. Voor je rijd een vrachtwagen die autos kan dragen en dus zo zijn achterklep schuin neerlegt zodat dit voor jou als een ramp kan worden gezien. Dus je kan als het ware op die achterklep rijden. De vrachtwage heeft een snelheid van 90 km/h en dus jij haarlt hem langzaam in. Als je dan op het moment bent waarop jouw wielen zijn achterklep aanraken. Is mijn vraag dus of je dan ook met dezelfde snelheid wegschiet dat als je op de snelweg rijdt? Dus dat je als het ware word afgeschoten op die achterklep. Voor de mensen die twijfels krijgen. De auto heeft voorwielaandrijving :D

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het antwoord is: "Nee" Als je met 100 km/h rijdt heeft de auto een momentum van 100 km/h. Op het moment dat je de vrachtwagen oprijdt zal de auto dan ook met maar 10 km/h de vrachtwagen op rijden ten gevolge van de massatraagheid. Om dan gelanceerd te worden zal je dus een auto moeten hebben die voldoende vermogen heeft om de auto binnen de lengte van de trailer weer op 100km/h kan krijgen. Zoals al eerder aangegeven is dit bij Mythbusters getest (Zie Bron onder de titel "As seen in the TV series Knight Rider, a moving car can safely transition from a road into a moving big rig via ramp.") Toegevoegd na 7 minuten: En bron 2 is de video van het gebeuren

Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat je dan met 100 (je eigen snelheid) - 90 (snelheid van de vrachtwagen) = 10 km/u op de ramp komt, dus op de vrachtwagen kom je met 10 km/u

Je wielen draaien zo hard dat hij 100 km/h rijdt als het dan iets raakt wat dus stil staat (de oprijplaat van de trailer) dan wordt je als het waren gelanceerd .

Je zal op het moment dat je met de aangedreven voorwielen de rijplaat oprijdt wel versnellen, maar niet worden gelanceerd. Het gewicht van de auto is te groot tov het overgebrachte motorvermogen op de banden om in keer van 100 naar 190 km/u te versnellen.

Het lijkt of het tegen de natuurwetten in gaat, maar je zult nauwelijks versnellen. Dit hebben ze een aantal jaren geleden getest bij mythbusters. ;)

Je voorwielen zullen gaan slippen. De auto heeft op dat moment namelijk nog onvoldoende grip op de achterklep. Zowel omdat het zwaartepunt van een auto ver achter de voorwielen zit, als omdat een auto zwaar is (en er dus erg veel kracht nodig is voor een snelheidsverandering). Op een motor (met niet-bestaande voorwielaandrijving!) zou het een heel ander verhaal zijn. Maar of je dan echt wordt gelanceerd, of alleen naar voren schiet tegen de auto's aan weet ik niet.

je rijdt met 10 km p/u verschil de vrachtwagen op. de manier van aandrijving heeft hier niets mee te maken. bij voorwielaandrijving wordt de achterkant meegetrokken, bij achterwiel aandrijving word de voorkant voortgestuwd. een auto is niet elastisch de de wielen zullen elkaar volgen met dezelfde snelheid. om afgeschoten te worden heb je wat meer snelheid nodig zodat je los komt van de grond. bij voldoende verschil van snelheid kan de klep een soort van springplank worden, maar niet bij deze snelheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100