Kun je met een luchtdrukwapen een lucifer aan schieten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Lijkt er op dat als je survival lucifers gebruikt (Welke je overal op kan aansteken) dat het lukt; Zie Mythbusters en http://forums.gunbroker.com/topic.asp?TOPIC_ID=162968 Toegevoegd na 1 minuut: Mythbusters deden het met een echte kogel, maar volgens forum moet luchtbuks ook lukken.

Nee, denk nie, je kunt hem alleen uitschieten

Als het Italiaanse waslucifers zijn, kunnen overal aan aangestoken worden omdat de kop reeds de fosfor, brandstof en oxidator bevat, dan kan dat. Sterker nog , ik het dat wel eens gedaan. met onze veiligheidslucifers lukt dat niet, omdat de fosfor op de zijkant van het doosje zit. daardoor zijn de koppen van onze lucifers niet voldoende drukgevoelig explosief. Survivallucifers kun je alleen aan de top van de kop aansteken, daar zit fosfor. Dus is de fosfor de bepalende factor. Dat komt omdat fosfor met de oxidator uitermate druk- en wrijvingsgevoelig explosief zijn. Om diezelfde reden moet je fosfor en oxidatoren nooit mengen, reeds door het mengen kan het exploderen, je snapt dat een windbuks bij het juiste schot ook voldoende moet zijn. Overigens zijn in Nederland verkochte buksen met 380 m/s mondingsnelheid (.177) qua kracht gelijk aan een kk pistool.

Het handigste lijkt me om een dikke fosfor lucifer in de loop van de buks te steken. Waarschijnlijk brandt hij al als hij de loop verlaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100