Wat is een ontledingsreactie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een `ontledingsreactie` is een chemische reactie waarbij een molecuul wordt afgebroken. Bij elke chemische reactie worden de reactanten afgebroken en producten gevormd. Daarom wordt het begrip ontledingsreactie meestal gebruikt voor reacties waarbij een enkele reactant meerdere producten vormt. Het omgekeerde van een ontledingsreactie is een synthe '

"Een ontledingsreactie is een chemische reactie waarbij een molecuul wordt afgebroken. Bij elke chemische reactie worden de reactanten afgebroken en producten gevormd. Daarom wordt het begrip ontledingsreactie meestal gebruikt voor reacties waarbij een enkele reactant meerdere producten vormt." Toegevoegd na 1 minuut: Djimme was sneller :)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ontledingsreactie

Dat is de scheikundige reactie waarbij één stof wordt opgesplitst in twee of meerdere andere stoffen mbv - Thermolyse - Ontleding door temperatuurverhoging, met pyrolyse als extreem geval Elektrolyse - Ontleding met behulp van elektriciteit, zoals het omzetten van 2 H2O in 2 H2 en O2, Hydrolyse - Ontleding met behulp van water. Fotolyse - Ontleding met behulp van licht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100