Wat is absolute zekerheid.

Wanneer kun je, bij voorbeeld, absoluut zeker weten dat iets zal gebeuren?

Kun je absoluut zeker weten dat het ooit nog zal regenen in Madurodam?

Kun je, afgezien van de waarheid van tautologiën, überhaupt wel iets absoluut zeker weten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niets is zeker en zelfs dat niet. (Geleend )

Dat ons leven eindig is......!

Ik denk dat je absoluut kan zeggen dat je met absolute zekerheid kan stellen dat het ooit nog zal regenen in madurodam. De kans dat dat niet gebeurd is nihil (NIET NUL zoals een andere vraag dan beweert dat nihil zou betekenen) Er is namelijk een hele kleine kans dat voordat het gaat regenen in madurodam een of andere komeet tegen de aarde vliegt waardoor heel madurodam niet meer bestaat. Deze kans is echter verwaarloosbaar en dan kan je dat dus met absolute zekerheid stellen. Net als dat de zon op gaat en ondergaat Net als dat ieder levend wezen op deze aarde zal sterven Dat er weer een keer nieuwe verkiezingen komen en zoveel meer.

Het is absoluut zeker dat je niets met absolute zekerheid kan weten. Je zou bijv. kunnen stellen dat het ooit gaat regenen in madurodam,maar! wat als het vanavond afbrand en de kleine brandweerautootjes te laat komen en door geldgebrek het niet weer opgebouwd wordt maar er een megastore gebouwd wordt ? dan regent het nooit meer in Madurodam. (het is maar een voorbeeldje hoor)

Het absoluut zeker dat er binnen 4 jaar een ander kabinet zit.

Absoluut zeker is dat de mens zuurstof, voedsel en water nodig heeft om te kunnen overleven. Absoluut zeker is dat niemand lichamelijk onsterfelijk is. Absoluutzeker is dat er nooit totale vrede op aarde zal bestaan, altijd hebben er wel ergens mensen ruzie omdat de karakters absoluut verschillend zijn van de mens.

Je kan je vraag ook anders stellen: is zekerheid absolute, dan zeg ik ja!

"Absolute waarheid" wordt gedefiniëerd als de onbuigzame realiteit: vaststaande, invariabele, onwijzigbare feiten. Het is bijvoorbeeld een vaststaand, invariabel en onwijzigbaar feit dat er met absolute zekerheid geen vierkante cirkels bestaan en dat er met absolute zekerheid geen ronde vierkanten bestaan.

Bronnen:
http://www.allaboutphilosophy.org/dutch/ab...

Absoluut betekent dat het niet gerelateerd is aan iets. In de zin 'is het absoluut zeker dat het ooit nog eens gaat regenen in Madurodam' bestaat die absolute zekerheid inderdaad niet. Maar.... Absoluut is ook een onderdeel van de Nederlandse taal waar een geleidelijke verandering van de betekenis kan optreden en in dit geval ook optreedt. Hoe vaak horen we niet dat een sportverslaggever roept 'dit is een absoluut record' terwijl iedereen op zijn vingers kan natellen dat er binnenkort of iets later wel weer iemand dat record zal verbreken. Absoluut is een onderdeel van de taal. Als er een komeet op Leiden of Madurodam valt, dan is voor de betrokkene die wil weten of het daar zal regenen niet meer relevant wat het antwoord op die vraag is. De vraag is dan 'absoluut irrelevant' geworden. Vanuit die perceptie is het zo dat het absoluut zeker is dat het ooit nog zal regenen in Madurodam. En sneeuwen in Leiden. En dat de zon zal schijnen op de noordpool. En dat er tijdens mijn leven nog iemand een Sinterklaas presentje zal ontvangen. en, en, en...

Je weet zeker dat je niets zeker weet :-) Het is alleen wel handig om aan te nemen dat bepaalde dingen wel, of niet gaan gebeuren, anders loop je maar een beetje doelloos op de aarde te wandelen. Daar hebben we dan weer ons handige bewustzijn voor, die onze ervaringen opslaat, zonder we niet in iedere situatie eerst uitgebreid hoeven te gaan zitten nadenken over de volgende stap.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100