wat is de reden van overlevingsdrang als alles toeval zou zijn en geen doel dient

als alles toeval zou zijn heeft de natuur geen betekenis

Weet jij het antwoord?

/2500

De diepst 'ingebakken' reden voor overlevingsdrang is het veiligstellen van het voortbestaan van de soort. Als alles toeval is en geen reden heeft, hoeft overlevingsdrang ook geen reden te hebben.

Da's nou een mooi voorbeeld van "evolutie in aktie". Ga er eens van uit dat inderdaad alles toeval is, dat alles zinloos is, dat er geen doel is. Dan nog zijn er verschillende levensvormen. Als nou de ene levensvorm wel overlevingsdrang heeft en de andere niet, dan zullen binnen enkele jaren alleen die levensvormen overblijven die wél overlevingsdrang hebben. Levensvormen zónder overlevingsdrang zullen vrij snel verdwijnen. Dus al is het leven zinloos en doelloos, dan nog blijven alleen die levensvormen over die wél overlevingsdrang hebben.

Zelfs als het leven hier op aarde geen doel dient, dan nog zit overlevingsdrang in bijna ieder mens ingebakken. Ik zeg expres bijna, want lang niet iedereen is er van overtuigd dat hij/zij zo lang mogelijk op deze aarde aanwezig moet zijn. Die overlevingsdrang is zo in onze natuur en cultuur vastgeroest dat het volgens godsdiensten en maatschappij zelfs verboden is om een einde aan je eigen leven te maken.

als toeval niet bestaat dan moet er iemand zijn die weet met wat voor doel we hier zijn . maar volgens mij is er niemand die dat weet ,dat is dan ook toeval. en dat staat totaal los van overlevingsdrang .

Als je graag wilt dat alles toeval is, dan is de overlevingsdrang er ook toevallig in terecht gekomen. En goh!! WAT een toeval!! het helpt nog bij het niet teloor gaan van de soort... DAT is toevallig wel mooi meegenomen, maar ja... het is maar toeval! Het dient ook geen doel. Ik denk toch dat je beter moet nadenken voor je zo'n vraag stelt... dat is een vriendelijke tip.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100