De Bijen worden steeds schaarser,Kan dat een probleem veroorzaken?

Het schijnt dat Einstein ooit heeft gezegd, dat als de bijen uitsterven, de mensheid nog maar 4 jaar heeft.
Mogelijke oorzaken die ik gelezen heb: een virus, een schimmel, straling van het mobiele netwerk.


Zal dit waar zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn nog genoeg bijen hoor. Misschien in Nederland minder, maar de rest van de wereld voldoende om de hele mensheid uit te roeien.

Er zijn bijna geen nieuwe imkers meer te vinden. De jeugd is niet te porren voor dat vak/ hobby. Dat maakt oa dat er minder bijenvolken zijn. Dit kan grote gevolgen hebben, omdat bijen een erg belangrijk rol spelen bij de bestuiving van allerlei gewassen.

De bijen sterven massaal uit en dat wordt voor de bestuiving een probleem. http://www.beemonitoring.org/StatLostCol_2009-10.aspx

Gelukkig zijn de overblijvende bijenvolken in Nederland goed door de imkers onder controle. Men schijnt de oorzaak zo n beetje te weten, een schimmel in de kasten. Het heeft wel degelijk een nadelig gevolg voor de oogst van fruit in Nederland. De bijenstand zal wel weer aantrekken, maar het is even heel droevig geweest.

De bijensterfte is grotendeels te wijten een bespuiting van gewassen met bestrijdingsmiddelen. Dit kan inderdaad problemen veroorzaken. Er worden nu bijvoorbeeld andere en heftigere insecten (buitenlandse wespen) ingevoerd om het recht te trekken, maar dat helpt niet echt denk ik. Voor de bestuiving van fruitbomen etc is het moeilijk, maar ook voor het natuurlijk evenwicht in de insectenfauna. En honing natuurlijk.

Er wordt heel vaak vergeten dat er nog veel andere soorten insecten zijn die voor de bestuiving kunnen zorgen, de beien zijn zelfs ver in de minderheid, dan is er ook nog de bestuiving van de wind zelf en anders vindt de mens er wel wat op, zoals de draden waar de tomaten in de kas langs groeien, die iedere dag een tikje krijgen voor de bestuiving.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100