Door welke enzymen kunnen ananas en kiwi’s het verse vlees malser maken?

Maori's gebruiken kiwi en ananas om het vlees malser te maken. Door welke enzymen kom dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is het enzym bromelaïne. En dat weten niet alleen maori's, maar iedereen die graag kookt ;-). Toegevoegd na 1 minuut: In kiwi's is het actinidine Toegevoegd na 3 uur: Overigens zijn die enzymen er ook de oorzaak van dat je met verse ananas en kiwi geen gelatinepudding kunt maken. Gelatine bevat dierlijke eiwitten en worden door die enzymen afgebroken. Met ananas en kiwi uit blik (die verhit is) lukt het wel, de warmte heeft nl. de enzymen afgebroken.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Ananas
https://nl.wikipedia.org/wiki/Kiwi_(fruit)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100