waarom blijf ik drijven in het water?

Deze vraag is vaak beantwoordt dat als je meer vet hebt goed verdeeld in het lichaam je blijft drijven. Maar ik had dit als kind al. B diploma halen was moeilijk. Ik kan niet onderwater zwemmen. Ook niet als tiener goed getraint als voetbal speelster en kickboxer. Ik blijf drijven wat ik ook doe in het water.

Weet jij het antwoord?

/2500

Op je blijft drijven ja of nee, is heel simpel te beantwoorden. Je blijft drijven als je effectieve dichtheid kleiner is dan die van water, ofwel kleiner dan 998 gram per liter. Voor het gemak kan je zeggen 1 kg/L Waarom effectieve dichtheid? Elk weefsel wat je hebt, heeft een verschillende dichtheid. Botter zijn zwaarder en inderdaad, vet is lichter. En je hebt ook een hoop water in je lichaam. Daarbij heb je ook longinhoud. Dit is gewoon lucht dat ook plek inneemt en bijdraagt aan een lagere effectieve dichtheid (ook als je uit ademt, zit er nog lucht in je longen, het zogenaamde dood volume). Als je altijd blijft drijven, no matter what, wil zeggen dat je effectieve dichtheid kleiner is dan dit 1 kg/L. Meestal zie je dat wat meer bij kleinere volwassenen, meestal vrouwen (omdat die een gemiddeld hoger vetpercentage hebben). Waarom hebben mensen dit? - zoals eerder gezegd, een hoog of hoger vetpercentage (hoeft niet te betekenen dat je dik of gezet bent overigens) - een lage of lagere spiermassa - een relatief licht skelet Ik denk dat dit de voornaamste redenen zijn waarom je blijft drijven. Voor duikers is dit altijd een probleem. De meeste mensen blijven namelijk van nature drijven (alhoewel het de meeste wel lukt om onder water te zwemmen). Duikers hebben dan ook altijd lood aan hun gordel zitten zodat ze zwaarder worden (ofwel, of hun effectieve dichtheid naar 1 kg\L te krijgen zodat ze "in evenwicht zijn" met het water om hen heen.

Of een mens drijft of zinkt, hangt dus af van het soortelijk gewicht van het lichaam dat probeert te blijven drijven. Daarbij maakt het niet uit hoe groot of hoe zwaar het hele lichaam is, het gaat erom hoe het lichaam samengesteld is. Die samenstelling verschilt van persoon tot persoon. De cruciale vraag hierbij is: bestaat het lichaam meer uit vet of bestaat het meer uit spieren? „Want spieren wegen meer dan vet”, legt Bobbert uit. „Hoe gespierder je bent, hoe eerder je zinkt.” „Of je blijft drijven of niet heeft te maken met je soortelijk gewicht”

Bronnen:
http://www.nrc.nl/nieuws/2010/08/10/waarom...

omdat je een vrouw bent, mannen zinken. raar maar waar

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100