Ik heb dit beestje gevonden op de vloer rondom mijn bed. Al geprobeerd te zoeken, maar kan iemand mij vertellen wat dit is?

Weet jij het antwoord?

/2500

dat zijn zilver visjes mvg lars Toegevoegd na 5 minuten: hier is wat informatie te vinden over de zilvervisjes Toegevoegd na 6 minuten: of het zijn maden

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zilvervisje

Het is de larve van de pelskever... In huis kunnen kevers hun eitjes in wollen stoffen leggen en overal waar maar voedsel voor de larven te vinden is, bijvoorbeeld tussen naden van vloerplanken en panelen waar zich wollen pluisjes kunnen verzamelen. Ook bont en opgezette dieren kunnen worden beschadigd.

Bronnen:
http://www.meldpuntongedierte.nl/ongediert...

Zoals Z512099 al schrijft: Larve van de pelskever. Ik ken ze alleen onder de naam 'tapijtkever' wat waarschijnlijk hetzelfde beestje is. Ik heb deze "rupsjes" in m'n studentenkamer gehad en destijds waren ze ERG lastig te verwijderen..eigenlijk niet. Destijds werd aangeraden om te bestrijden met blauwzuurgas (dat kan dus alleen professioneel). Ik heb de kevers zelf trouwens nooit gezien. Toegevoegd na 1 minuut: Als je geen tapijt hebt, heb je misschien "geluk" en kun je ermee volstaan door alle stoffe spullen chemisch te reinigen. Succes!

Bronnen:
http://www.vdh-plaagdierpreventie.nl/tapijtkever

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100