Waar heeft Japan al die walvissen voor nodig?

Ik weet dat ze het gebruiken voor onderzoek. Maar kan iemand me vertellen wat voor onderzoek?

Toegevoegd na 1 dag:
Bewerking van vraag:
ok, het is dus waarschijnlijk nep, dat onderzoek. Maar wat BEWEREN ze dan dat het voor onderzoek is, en wat BEWEREN ze dan wat ze er mee willen bereiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Onder het mom van "onderzoekingen" vangt Japan walvissen zuiver ter consumptie, voor het geld dus en er wordt dan ook helemaal niets onderzocht. Ze worden nu door het Internationaal Gerechtshof in Den Haag daarvoor veroordeeld. Het ICJ deed uitspraak in een zaak die door Australië was aangespannen. Australië bestreed dat de Japanse walvisvaarders wetenschappelijk onderzoek doen en stelde dat het gewoon jagen op walvissen is. Het ICJ beaamde dat tot grote vreugde van onder meer de actiegroep Sea Shepherd, die herhaaldelijk slag heeft geleverd met Japanse walvisvaarders. Japan tekende in 1986 wel voor het stoppen van de walsvisvaart, maar ging toch op jacht onder het mom van wetenschappelijk onderzoek. Het is voor het eerst dat deze Japanse truc zo duidelijk in de rechtszaal wordt verworpen. Japan negeerde de discussies in de publieke opinie en bij de tandeloze Internationale Walvisvaart Commissie, die geen bindende besluiten neemt zoals het ICJ. Nu legt Tokio 'zich diep teleurgesteld bij het oordeel neer'. Toegevoegd na 1 dag: Antwoord op de uitbreiding van uw vraag: Japan stelt dat het de voortplanting en de voeding van de walvissen en de invloed van de milieuvervuiling op de dieren bestudeert. Daarvoor geeft het jaarlijks vergunningen af om honderden van de zeezoogdieren te doden.

Bronnen:
http://dier-en-natuur.infonu.nl/dieren/905...
http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/ar...
http://www.nu.nl/buitenland/3746574/japan-...

Het grootste gedeelte word niet voor onderzoek gebruikt maar voor commerciële doeleinden en menselijke consumptie. Daarom word er zo een ophef over gemaakt door dierenwelzijnorganisaties en de media.

Voor de visolie, daar zitten omega vetten in die super gezond zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100