Is dit een muis of een rat?

Kwam laatste tijd snachts vaak te voorschijn. Ik hoop eigenlijk dat t een rat is want muizen verspreiden zich vaak sneller.
Mijn dochter en ik hebben het beestje in ieder geval netjes vrijgelaten in het bos.

Toegevoegd na 5 minuten:
foto ging niet goed, even ge-upload:
http://tinypic.com/r/2naip9e/8

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is een muis omdat de snuit van een rat puntiger is, plus is de staart van een rat grover. ik veronderstel dat dit beestje niet groter was dan 5 a 10 cm zonder staart

Dit is duidelijk een rat

Ziet er uit als een rat. Als er een rat in huis is heb je geen muizen in ieder geval! Dus daar hoef je niet bang voor te zijn. Wat goed dat jullie hem trouwens in het bos hebben uitgezet! Het is tenslotte een onschuldig beestje!

het lijkt mij ene muis, maar zowel muizen als ratten verspreiden zich razendsnel. Ook ratten kunnen per nest zo'n 1 tot 20 jongen krijgen, dat is per moeder-rat zo'n beetje 5 tot 7 keer per jaar (praktisch elke 30 dagen). Elk jong vrouwtje is vanaf zo'n 30 dagen vruchtbaar. Reken maar uit... ook bij ratten kan het snel gaan. Het kan een verdwaalde enkeling zijn geweest, of toch meer, eventueel een plaag. Bij twijfel kan je altijd je gemeente navraag doen wt betreft stand van zaken omtrent ongedierte in jou regio.

Ik denk dat et een bruine rat is hij heeft namelijk een dikke haarloze staart en lijkt op n rat bij ons op school Zie foto Toegevoegd na 4 dagen: Ik vraag het morgen op school ( ik doe dierverzorging)

Het is een muis omdat je dat aan de neus kan zien

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100