Is uitgeademde lucht altijd warmer dan lucht die je inademt?

Toegevoegd na 4 dagen:
iedereen bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja zeker, en vooral in dit jaargetijde...

De lucht die je uitademt wordt opgewarmd door je lichaam en is dus warmer.

Nee, stel dat je de Sahara wandelt met 55 graden, je lichaam heeft die temperatuur niet dus de lucht die je uitademt is niet per definitie warmer.

Nee, hoor... Bij temperaturen van meer dan 40 graden in de schaduw zal de uitgeademde lucht niet warmer zijn dan de ingeademde.

Tenzij je je hartje zomer in het midden van de Sahara bevindt (of andere plaatsen waar het kwik voorbij de 40 graden gaat) is de uitgeademde lucht warmer dan de lucht die je inademt.

Zolang je niet in een omgeving bent die boven de 27 graden is wel.! Toegevoegd na 20 uur: Ik bedoel inderdaad 37 graden. Met dank aan de tipgever.

in de sauna van 80 graden durf ik dit te betwijfelen.

Nee, niet altijd. Dat ligt eraan waar je bent en hoe hoog de temperatuur is van je omgeving waarin je je bevindt. De uitgeademde lucht ligt zo rond de 28 graden. Wanneer je omgevingstemperatuur dus kouder is is de uitgeademde luct warmer dan de ingeademde lucht. Dit komt omdat de ingeademde lucht zich heeft verwarmd in je lichaam. Wanneer je dan de lucht weer uitademd heeft het dus een hogere temperatuur. Toegevoegd na 1 dag: Uitgeademde lucht ligt tussen rond 34 graden. Dus niet de eerder vermelde 28 graden.

Nee zeker niet. Als je 's zomers naar de tropen gaat en de temperatuur is over de 40 graden, dan zal de uitgeademde lucht kouder zijn. Zo niet dan warmt je lichaam op tot over de 40 gr en dat betekent dat je spoedig dood gaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100