Wat eet een slak.?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bladeren

Blaadjes van de hosta ... zijn ze gék op. Grrrrrr!

Kijk maar eens in de tuin in de zomer,veel bloemen is hij gek op en vooral de blaadjes ervan. En als je een hobby tuin hebt ook de blaadjes van vele groente soorten.

dode planten, maar vooral ook levende helaas. vooral hosta's en stokrozen zijn niet veilig.

een slak eet een plantje helemaal kaal of het nu groente of perkplantjes zijn,dat maakt de slak niet uit....het lekkerst vinden ze bij mij in de tuin de hosta's en de afrikaantjes...

Als je hem in een terrarium wilt houden: Voeding Slakken zijn echte vegetariërs. Ook in gevangenschap kun je ze het beste een variatie geven aan groente en fruit. Ze lusten bijna alles wel! De smaak er slak verschilt, sommige slakken zijn zelfs echt kieskeurig! Dus het is voor jezelf even uitzoeken waar ze nu van houden. Hier zijn ze helemaal gek op komkommer. Verder lusten ze graag appel, tomaat, andijvie, witlof, etc. Wortel vinden ze te hard. Ze schijnen ook gek te zijn op gekookte erwten. Iets wat in hun voeding niet mag ontbreken is een calciumbron. Dit hebben ze nodig voor hun schelp maar ook voor allerlei andere processen in het lichaam (bijvoorbeeld slijmproductie) Calcium kun je ze aanbieden in de vorm van Sepia. Slakken kunnen de calcium hieraf raspen met hun tong. Sepia kun je in bijna alle dierenwinkels wel kopen. Het wordt ook veel gebruikt voor kleine vogeltjes. Een andere manier om calcium aan te bieden is in de vorm van eierschalen. Wanneer je nog extra calcium wilt geven kun je dit ook nog doen door calcium in het water op te lossen. Via verschillend winkels kun je Calcium lactaat kopen (ook wel melkzure kalk genoemd) van het merk Tendo. Dit lost makkelijk op in water en is niet duur.

Bronnen:
http://www.animalproject.com/artikels/Inve...

Er is niet veel dat een slak niet eet. Groen, papier, dode dieren, schoonmaakdoekjes, een volledige opsomming zou ondoenlijk zijn.

De meeste slakken zoals de segrijnslak en de naaktslakken eten bepaalde soorten plantendelen. De tuintjesslak en de geelgerande tuinslak b.v. eten alleen maar algjes en rottend dood organisch matriaal, dus geen plantendelen! Heel vaak worden deze mooie slakken die geel, oranje ,rood ,bruint en geel gestreept zijn,ten onrechte doodgetrapt omdat men denkt dat ze schadelijk zijn. De meeste waterslakken eten ook algen, niet de draadalgen maar de algen die op planten groeien, ze likken met hun rasptong de algen van de waterplanten af, zelden plantendelen, maar ook dode waterdiertjes en zelfs dode vissen. Het klinkt gek, maar de meeste slakken zijn de grote opruimers in de natuur en het voedsel voor kikkers, padden, vissen, vogels enz.

kleine snippertjes...

een slak is een herbivoor en eet planten,doordat de mondelen uit een raspende tong bestaat schraapt hij de bovenkant van de bladeren ,bloemen of stengels af (dit heet venstervreterij en is heel herkenbaar)waardoor er een dunne plek overblijft aan de onderkant .

Ik dacht eerst dat je de vraag anders bedoelde, dan zou het antwoord zijn: "onder anderen de Fransen". Maar wat slakken eten: bladeren! Als een kind zijn eigen slakken wil houden wordt de slak meestal een blaadje sla voorgeschoteld, maar ze eten allerlei bladeren. Dit tot frustratie van boeren overal. Pesticiden en andere giffen worden vooral gespoten om slakken en rupsen weg te krijgen.

Zelf heb ik ook slakken en alle 5 zijn ze gek op witloof en komkommer maar witloof vinden ze echt te gek (ik geef blaadjes witloof 1 per 2 dagen daar komen ze zeker mee toe)

Mijn slakken eten andijvie, sla en geprakte banaan. ze mogen geen tot weinig tomaat hebben, want anders kan dat schadelijk voor ze zijn. ook kun je je slakken goed schoongemaakte eierschalen geven, dit is goed voor het huisje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100