evolueert de mens nog in de lengte?

Dus dat we over miljoenen jaren 2 meter zijn of meer

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij evolueert de mens niet in de lengte, de mens wordt gewoon langer door gevarieerd en/of bepaalde voeding en een overvloed daaraan, althans in de westerse wereld. Ik heb nog nooit gehoord dat de we langer aan het evolueren zijn, als dat wel zo is zie ik graag de links naar onderzoeken die dat uitwijzen.

De mens evolueert nog steeds in de lengte, dat is zeker. Volgens wiki: In de meeste landen van Europa en Azië is de gemiddelde lichaamslengte gedurende de hele 20e eeuw toegenomen, dit als gevolg van een over het algemeen gezonder leefpatroon en een betere medische dienstverlening. In de Verenigde Staten, waar de lichaamslengte in de 19e eeuw relatief zeer groot was, is de lichaamslengte sinds de jaren '50 van de 20e eeuw gestagneerd. Echter denk ik wel dat de gemiddelde lengte variert per leefklimaat!

Dan zou er een logische reden moeten zijn waarom het nut heeft dat mensen nog langer worden dan dat ze al zijn. Een organisme evolueert omdat het "handig" is voor de omgeving waar hij leeft. Dat de mens de laatste jaren gegroeid is heeft te maken met goede voeding, medische vooruitgang etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100