Stel, Darwin's theorie is waar. Waarom evolueren apen niet meer, en wat is dan er met alle levensvormen tussen aap en mens gebeurd?

Oké, dus apen evolueren langzaam tot mens. Maar er moeten verschillende half mens half aap wezens tussen in hebben gezeten. Dat is Charles Darwins theorie heel erg kort samengevat. Maar één ding begrijp ik niet: Apen kunnen toch niet zomaar gestopt zijn met evolueren? En al die half apen half mensen die nog aan het evolueren waren tot mens, wat is daar dan mee gebeurd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Alle levende wezen blijven evolueren alleen de tijd dat wij leven is dat niet zichtbaar. Evolutie gaat over honderden jaren heen heel langzaam ontstaan veranderingen.

ALLE dieren (incl. mensen) evolueren CCONTINUE!!! Er is absoluut geen ontkomen aan. Alleen, vaak is dat een langzaam proces. T.o.v. de gemiddelde levensduur van een mens dan. Als er twee schildpadden een drukke weg oversteken, en de snelste overleeft dat omdat die iets sneller is, dan heb je direct al te maken met natuurlijke selectie. Evolutie is letterlijk extreem alledaags in mijn opinie. In feite is het schildpaddenbestand dan alweer geëvolueerd: ze zijn gemiddeld sneller geworden. Als er plots massaal wegen worden aangelegd, zijn dit soort effecten ook plots heel groot (op geologische tijdschaal gemeten. In het leven van een mens valt dat niet zo gauw op, tenzij je een klein beetje geïnteresseerd bent in het (leef)milieu. Helaas zijn dat er véél te weinig.) Als de leefomgeving niet of nauwelijks veranderd, zal een dier die daar al heel goed aan aangepast is, niet zomaar naar een andere vorm evolueren. Maar zodra je veranderingen ziet (klimaat, ingrijpen mens (bomen omhakken), andere rampen), zal je zien dat op geologische tijdschaal de evolutie heel snel gaat. Moet het te snel (lees: moeten de dieren zich supersnel aanpassen om te overleven), dan overleven ze het gewoon niet. Dat is NU aan de gang: de meeste bio-wetenschappers zijn het er over eens: MOMENTEEL is de grootste uitsterfgolf ooit aan de gang: http://www.well.com/user/davidu/extinction.html Als je al die links leest die daar staan, dan moet je je toch wel eens achter de oren krabben als je rechts stemt zoals VVD: die VVD denkt alleen maar aan economie, en totaal niet aan (leef)milieu. Het massale rechtse denken zoals o.a. de VVD doet is verantwoordelijk voor de huidige massieve uitsterfgolf. "En al die half apen half mensen die nog aan het evolueren waren tot mens, wat is daar dan mee gebeurd?" Borrelpraat. Je kan absoluut niet vantevoren zeggen tot 'welk dier' een dier zal evolueren. Dierengroepen sterven gewoon uit als ze niet kunnen overleven in een (relatief snel) veranderende omgeving.

Je vraag berust op een aantal misvattingen. Apen evolueren niet tot mens. Apen evolueren, waarheen dat gaan, weet niemand, wanneer er een nieuwe soort komt weet niemand. Er is geen patroon waarin evolutie plaatsvind. Alleen maar aanpassingen aan de omgeving. En de kleinste aanpassing noemen we al evolutie. Bijvoorbeeld: Ik krijg een genmutatie en krijg daardoor rode ogen, nou vinden alle babes op aarde mij super knap, alleen maar omdat ik rode ogen heb. (Onzin natuurlijk maar voor het idee). Nou ben ik geevolueerd. Ik ben succesvoller dan mijn voorouders. Maar ben ik een nieuwe soort? Muteert iedereen zo? Nee. Dus apen evolueren niet door naar mensen. Dat is ook nooit gebeurd, we hebben een gezamenlijke voorvader. Dat dier was geen aap, nog mens. Bovendien evolueert een organisme niet, een soort doet dat. Apen zijn dus niet gestopt met evolueren. De apen die er nu zijn evolueren gewoon anders. Halfapen halfmensen bestaan dus niet. Overigens blijkt uit de misvattingen wel dat je niet erg goed de theorie bestudeert hebt. Geen probleem natuurlijk, maar kijk gewoon even naar de wikipagina.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Evolutie

Begrijp je vraag volledig en door de zogenaamde kroegenpraat is er een verwarring ontstaan. Vele mensen zeggen inderdaad dat wij afstammen van de apen, dit is niet zo, we zijn een onderdeel van dezelfde dierfamilie als de apen, wij zijn net als de apen; Primaten Door verandering in onze gene (dit kan komen door verschillende oorzaken) zijn er verschillende soorten gekomen, één er van is de mens.

Je vraagt komt voort uit de eeuwige wens van mensen om speciaal te willen zijn. Even het plaatje omdraaien: Welke fundamentele eigenschappen hebben wij die ons niet tot de apen zouden laten behoren? Geen enkele: Wij ZIJN apen, een bijzondere omdat we schrift hebben en rechtop lopen. Maar niet fundamenteel anders. We stammen allemaal af van dezelfde vooroudersoort. Een van de soorten die is ontstaan is de mens. Een ander de bonobo. En je ziet nu bij mensen een soort ondersoorten ontstaan: Europees, Aziatisch en Afrikaans. Continue verschuiving van genenbalanzen binnen een populatie -> Evolutie

De mens stamt niet af van de aap ; zij hebben een gemeenschappelijke voorouder (net als de mens en de hond trouwens, of de mens en de vlieg, of de mens en de sinaasappel) en beiden vormen zij op dit moment het 'hoogtepunt' danwel 'eindpunt' van hun evolutie. Voor zover wij kunnen waarnemen, want evolutie gaat gewoon door. Een 'ladder van ontwikkeling' van hoog naar laag , met de mens eenzaam aan de top, is een typisch menselijke voorstelling van de evolutie - feitelijk een nogal religieuze ; de mens als 'kroon' van de 'schepping'- die met de werkelijkheid niks te doen heeft. Ook het zeepaarde is de kroon op zijn schepping. En de banaan op zijn schepping. En de bruine rat, niet te vergeten ; zo ongeveer de meest succesvolle diersoort op aarde. Alle soorten evolueren - indien nodig !!! - om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden. Zo ontstaan nieuwe soorten, en sterven oude ook vaak weer uit. De middelen om (relatief snel, in enkele duizenden tot tienduizenden jaren) te kunnen veranderen zijn altijd aanwezig (genen), maar de omstandigheden maken het niet altijd noodzakelijk. Zo kunnen soorten ook miljoenen jaren praktisch onveranderd blijven bestaan. Denk aan haaien of krokodillen ; die zijn blijkbaar zo goed uitgepakt, dat ze de afgelopen miljoenen haren weinig meer hoefden te veranderen. Primaten, waaronder de mens, zijn wat dat betreft nog maar van recente datum ; feitelijk zijn er nog tientallen 'modellen' in ontwerp, waar nog van alles mee kan gebeuren. Als je trouwens er van uitgaat dat je eerste zin Darwin;s theorie is, heb je de materie nog niet helemaal goed begrepen, en kun je beter nog eens bij het begin beginnen ;-) http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/charles-darwin-over-het-ontstaan-van-soorten/1001004006539243/index.html

Het antwoord op jou vraag is dat er sprake is van isolatie. Heel lang geleden kan het zo geweest zijn dat je de aap had. Er was een populatie apen, en een deel van deze apen werden gescheiden van de rest. Zij kwamen in een ander milieu terecht waarin het gunstiger was om te gaan met gereedschappen en andere eigenschappen die ertoe hebben geleid dat de mens is zoals de mens nu is. Daarop werden de gescheiden groep apen geselecteerd en daardoor evolueerden hun door mutaties enz naar de homo sapien. De half mens half aap is er niet meer omdat de populatie tijdens het evolueren blijkbaar dus niet meer is gescheiden van elkaar, want de apen die niet geisoleerd werden van de rest aan het begin van mijn verhaal, bleven in dezelfde omstandigheden leven waarin het niet nodig was om te adapteren. Hoop dat het een beetje te begrijpen is.

Als er geëvolueerd wordt is dat (naast fijnaanpassingen) in sprongen, aan een half oog of oor bijvoorbeeld heb je niets. De evolutietheorie zit nog met heel veel raadsels, zoals de plotselinge overgang van eencelligen naar complexe levensvormen. Ook tussenvormen worden zelden of nooit gevonden maar dat kan ook liggen aan het feit dat ooit levende wezens maar HEEL weinig kans maken als fossiel te eindigen. Apen evolueren waarschijnlijk niet langzaam tot mens. Er zijn aanwijzingen dat er maar 8 oermoeders zijn waaruit alle huidige mensen voorkomen. Er zijn geen echte aanwijzingen dat deze vrouwen apen waren. In feite is er maar bitter weinig materiaal gevonden die (zwakke) aanwijzingen geven dat mens en aap een gezamelijke voorouder hadden, alhoewel genetisch gezien mensen en mensapen dicht bij elkaar liggen. Dus zal de definitieve bewijsvoering eerder uit het genoom voort moeten komen dan dat we hoop kunnen koesteren dat we werkelijk de hybride (missing link) als fossiel zullen kunnen vinden, apenvlees is nogal populair bij roofdieren, dus werden ook de botten vaak verbrijzeld. We zullen in die korte stond die we op aarde vertoeven dan ook geen evolutieproces waarnemen, daar sommige processen waarschijnlijk miljoenen jaren geduurd hebben en de mens relatief nog maar zeer kort bestaat.

Alles evolueert, en dat blijft ook doorgaan ECHTER wij zien het niet als iets dat in beweging is, voor ons is het een star iets zoals het is. Er is een hele mooie weergave van de geschiedenis van de aarde. Een toren van houten planken en plankjes en elk plankje geeft een bepaalde periode van de aarde weer. Die toren is ca 2 m hoog en ergens boven het midden is bijv een (behoorlijk dik) plankje dat de tijd van de dino’s weergeeft. Bovenop de toren ligt een hele dunne metalen plaat en de dikte van DIE plaat (bijna niks dus) geeft de historie van de mensheid weer (en dan echt vanaf de holenmens hoor, niet alleen de laatste 2 eeuwen). Op de geschiedenis van de aarde zijn we helemaal niks!!!! Voor hetzelfde geldt is een andere soort nog in opkomst maar komt pas over bijv 10 cm in die houten toren, dat lijkt niks maar op onze historie (als mensen) is dat REUZEVEEL, veel meer tijd dus dan wij kunnen bevatten Heel basic zou je het kunnen vergelijken als je zelf in een sneltrein zit en langsrijdt en je kijkt naar de een slak die voortkruipt. In de tijd dat wij langsrazen lijkt het of die slak niet beweegt. Op de tijdbalk van de levensduur van de aarde zijn die 80-90 jaar dat wij er zijn dus ook niets

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100