wat eten lieveheersbeestjes?

ik had wat lieveheersbeestjes gevonden maar ze zijn dood gegaan. maar ik heb er weer 1 gevonden maar wat eten dan lieveheersbeestjes? ik ben thuis dus wat kunne lieveheersbeestjes eten wat er thuis kan zijn ofzo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bladluizen. Lieveheersbeestjes eten de bladluizen van blaadjes af

Bladluizen

Lieveheersbeestjes eten vooral bladluizen en andere ongewervelden. Een volwassen lieveheersbeestje eet per dag ongeveer 100 bladluizen. Dat zijn er meer dan 3000 per maand. Lieveheersbeestjes zij ook schimmel eters. Insecten die aan planten zuigen, zoals bladluizen, laten suikers achter. Deze kleverige vloeistof heet honingdauw en die blijft op de bladeren zitten. Op deze honingdauw kunnen wittige schimmels leven. Deze schimmels heten meel dauw schimmels. Ook zijn lieveheersbeestjes planteneters. Veel plantenetende lieveheersbeestjes eten maar enkele plantensoorten. Vooral jonge blaadjes.

Jij hebt niets in huis dat lieveheersbeestjes lekker vinden - de meeste soorten eten alleen maar bladluizen en dergelijke. Zet 'm dus maar liever weer buiten. Als je in België woont mag je ze helemaal niet meenemen, want daar zijn ze beschermd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100