Welke bloemen bestuiven wespen?

Volgens mij bestuiven ze niets, ik zie ze nooit in een bloem, ze voelen zich alleen maar aangetrokken tot mensen lijkt wel. Wat voor nut heeft een wesp (zodat ik ze kan leren waarderen)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wespen eten andere insecten, en leven daarvan. Zonder wespen zou je enorm veel last van vliegen en muggen hebben. Je beseft hopelijk dat het denken in termen van 'nut'erg vreemd is, en suggereert dat je aanneemt dat iets of iemand alles op aarde heeeft gemaakt en een functie heeft gegeven?

Wespen bestuiven in ieder geval de wespen-orchissen (Zie link). Verder vangen ze andere insecten als voedsel voor hun larven.

Bronnen:
http://lambalgen.jalbum.net/Ina%20van%20La...
http://www.natuurinformatie.nl/asp/page.as...

Wespen komen op bijna geen bloemen. Uitzonderingen zijn de Wespenorchis, knopig Helmkruid, Hedera, japanse reuzenduizendknoop en nog wat andere soorten waar ze soms een beetje op vliegen. Wespen vangen enorm veel insecten, vooral vliegen. Normaal heb je geen enkel last van wespen, alleen de laatste generatie in het seisoen zijn soms vervelend, omdat die vaak op zoete dingen af komen zoals fruit, limonade, ijsjes e.d.

In principe bestuiven wespen niet. Bijen en hommels zijn daar in gespecialiseerd en brengen de stuifmeelkorrels naar de stempel van de stamper.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100