Ik slik wel eens kauwgum door, blijft dit echt 7 jaar in mijn buik?

ik wil heel graag weten of dit waar is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Onzin, alles verteerd. Toegevoegd na 9 minuten: Met verteerd bedoel ik dat het niet 7 jaar in je blijft, misschien een wat ongelukkige woordkeuze.

Is kauwgom doorslikken gevaarlijk? Kleine kinderen mogen over het algemeen nog geen kauwgum van hun ouders. Bij het inslikken van de kauwgum zouden de darmen verstopt raken. In hoeverre is dit waar? In het spijsverteringskanaal kan kauwgom relatief weinig schade aanrichten. Kauwgom is gemaakt van gom met smaak-, kleur- en zoetstoffen. Het maagzuur haalt er alle verteerbare stoffen uit. Dit zal bij kauwgom suiker zijn en een paar smaakstoffen. Het lichaam breekt de gom niet af, ondanks de extreem zure maaginhoud en verteringsenzymen. Omdat kauwgom goed kneedbaar is, passeert het zonder veel problemen de maag en de darmen om uiteindelijk in de wc te belanden. Langzaam Kauwgom passeert wel langzamer dan andere voedingsmiddelen die we innemen. De kans dat kauwgom aan de binnenkant van de maagzak vastplakt, is klein omdat daar altijd een vloeistof aanwezig is. Net als in je mond als je op kauwgom kauwt. Verstopte darmen Er zijn uit de medische literatuur wel gevallen bekend waarin mensen die enorme hoeveelheden (een paar pakjes per dag) kauwgom inslikken, uiteindelijk met een verstopte darm te maken krijgen. Zeker als je ook andere onverteerbare dingen hebt doorgeslikt zoals haar. In je darmen gaat alles aan elkaar kleven, waardoor een opstopping in de darmen veroorzaakt wordt. Wachten met kauwgom Jonge kinderen begrijpen dit allemaal nog niet. Bovendien zijn ze in deze leeftijdsgroep geneigd van alles in hun mond te stoppen, van zand tot speelgoedpoppetjes. Daarom is het toch beter om kinderen pas kauwgom te geven als ze wat ouder zijn.

Bronnen:
www.dokterdokter.nl

Kauwgom wordt niet verteerd, dus het verlaat intact je lichaam...

Je kunt kauwgum doorslikken. Het hoofdbestanddeel van kauwgum is weliswaar onverteerbaar, maar onze maag weet daar wel raad mee. De maag zal ermee doen wat hij met alle onverteerbare dingen doet: ze via het spijsverteringskanaal verder door het lichaam schuiven tot ze via de natuurlijke weg verdwijnen. Maar let wel, het is niet aan te raden om de ene na de andere kauwgom weg te werken. Want als je grote hoeveelheden kauwgum doorslikt, kan zich in de dikke darm een prop vormen die de darm afsluit en operatief verwijderd moet worden. Maar een enkel kauwgummetje dat in de maag verdwijnt kan geen kwaad. Bronnen: aladin.bibliotheek.nl

Maar nee, dat blijft geen 7 jaar in je buik zitten. Het is een fabeltje dat het doorslikken van kauwgom gevaarlijk zou zijn omdat je maag of je darmen zouden samenplakken. De gom waarvan de kauwgom gemaakt is, is niet verteerbaar en verlaat na enkele dagen ongewijzigd het lichaam.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...

Denk maar zo, hoe weten ze dat een stuk kauwgum die uiteindelijk uitgepoept is, daar 7 jaar heeft gezeten? Alsof er iemand is geweest die op 1 januari 2000 een stuk kauwgum heeft doorgeslikt en op 1 januari 2007 zijn drol gaat analyseren en dan het stuk kauwgum van 7 jaar geleden tegenkomt? Met andere woorden, echt een fabeltje.

De reden volgens mij,waarom kleine kinderen (nog) geen kougom mogen hebben,is eenvoudigweg omdat kinderen wel eens door zich te verslikken,en die kougom dan uit hun mond valt gewoon weer dat ding in hun mond steken,gelijk waar het ook in op op lag,zelfs al viel het op een hondendr...dan steken ze die kougom terug in hun mond. (Heb ik zelf al eens mogen zien,echt waar) of tijdens een spel waarbij hun kougom in de mond in de weg zit en ze hun kougom dan maar ergens neerleggen,gewoon die kougom uit hun mond halen en ergens neer leggen,om hun kougom daarna gewoon weer in hun mond te steken,zelfs al viel die kougom in de zandbak dan nog steken ze die in hun mond,en dit met alle zand, microben en bacterien erbij,en ook een kougom die niet van hen is,en die ze tijdens het spelen in de zandbak vinden,onder het zant,dan nog steken zie die met smaak in hun mond. Zelfs zijn kinderen zo dat als ze een kougom beu zijn dat ze die gewoon uit hun mond nemen en het weg geven aan een ander kind,en ja,stel dat dit ander kind dan ziek word hé?door een besmettelijke kinderziekte of zo?Daarom dus,mogen kleine kinderen (volgens mij) (nog) geen kougom hebben,en dat vind ik zeer ok zo.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100