Hoe kan het dat je ring- en middelvinger slecht onafhankelijk van elkaar bewegen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

er is één spier die de ringvinger en de middel vinger bedient... Toegevoegd op 29-06-2009 09:17:12 beter nog: Je gebruikt dezelfde pees om je middelvinger en ringvinger te strekken, waardoor je ze niet helemaal los van elkaar kunt bewegen. Als je middelvinger gebogen is, dan is de pees ontspannen. Als je je ringvinger wilt strekken, dan moet je de pees aanspannen. Maar dit lukt niet omdat je middelvinger al gebogen is. Dus wanneer je middelvinger dubbelgevouwen zit, zoals bij het proefje, dan kun je de ringvinger niet optillen. Je kunt bij het proefje je wijsvinger wel los van je middelvinger optillen, omdat je wijsvinger een eigen pees heeft. Je kunt je wijsvinger wel optillen, maar je ringvinger niet. Je ringvinger reageert niet als je het probeert. Toegevoegd op 29-06-2009 09:18:56 zet je hand neer zoals op de foto... til dan je wijsvinger op... en til je ringvinger op... je kunt je ringvinger moeilijker optillen vanwege de pees die hij deelt met de middelvinger...

Bronnen:
http://www.proefjes.nl/uitleg.php?nummer=166

? Ik kan die prima onafhankelijk van elkaar bewegen.

kwestie van oefenen

Ik speel gitaar en moet je eerlijk zeggen dat ik het bij mezelf ook niet bemerk.

Ik kan ze prima apart bewegen ... misschien een foutje bij jou? Als het hinderlijk voor je is zou je ermee naar de huisarts kunnen gaan.

mn ringvinger gaat prima alleen mn middelvinger heeft het idd moeilijk

Die twee vingers zitten op een spier gehecht... Dus die kun je nauwelijks van elkaar bewegen...

Alle motoriek is te oefenen. Het wordt dan vastgelegd in je hersenen zoals ook ooit de topografie van nederland. Het is wel zo dat er vier pezen lopen door je arm en de ringvinger en pink op de zelfde pees zitten aangesloten. Dit kun je laten zien door je vingers uitgespreid in de lucht te houden en je ringvinger en je pink onafhankelijk van elkaar te buigen. Dat kost aanvankelijk wat moeite maar daar krijg je steeds meer grip op.

Er is een spiertje op de rug van je hand wat wel het 'piano-spiertje' wordt genoemd wat beide vingers met elkaar verbindt. Vroeger werd dit spiertje bij pianisten wel doorgesneden om de onafhankelijkheid te vergroten.

Er is een trucje op om dit te oefenen. Neem een luciferdoosje, doe het open,leg het lege bakje in de lengterichting plat neer. Plaats het hulsje er vertikaal achter.Plaats nu de middelvinger voor het lege bakje, en probeer met de wijsvinger en de ringvinger nu het bakje te pakken en til het bakje nu op terwijl de middelvinger op de grond moet blijven. Plaats nu het bakje op het vertikaal staande hulsje terwijl nog steeds de middelvinger op de grond blijft staan. lijkt erg makkelijk maar is voor velen onmogelijk. Doordat we de middelste vingers vrijwel nooit appart hoeven te gebruiken, hebben onze hersenen er moeite mee, maar mensen die gitaar of piano spelen kunnen dit wel, dus met oefenen kan iedereen het al lijkt het in het begin onmogelijk. Succes!

Het kan natuurlijk een gewrichtsprobleem zijn. Maar voor zover ik weet kan ik die prima onafhankelijk van elkaar bewegen...

Ha, die Knarfuz; Is volgens mij een kwestie van training en gewenning. Als je nooit veel handelingen hebt verricht (gitaarspelen werd al genoemd) waarbij je deze vingers los van elkaar beweegt zal dat op den duur moeilijker gaan. Net zoals iemand minder lenig wordt als hij weinig beweging krijgt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100