Heeft een mol natuurlijke vijanden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, de natuurlijke vijanden van de mol zijn: Uilen, de rat, de hermelijn, de marter, de bunzing, de wezel, de vos, de das, de reiger en niet te vergeten de mens.

Bronnen:
http://www.joostpeschier.nl/nederlands/mol...
http://www.keeskooijman.nl/Mollen

ja de mens

ik zou er niet van staan te kijken als een reiger wel eens een molletje pakt als hij te dicht aan de oppervlakte komt.

Natuurlijk! Grote roofvogels zoals een Uil of buizerd, soms een reiger zelfs. Ook vossen kunnen op mollen jagen. Onder de grond heeft de mol geen natuurlijke vijanden. Toegevoegd na 15 minuten: Volgens wikipedia mogen wezel en hermelijn er ook wel bij als roofdieren. Ik denk dat het dan om jonge mollen gaat. Hoe dan ook, als de mol zijn kop boven de grond steekt, is hij erg kwetsbaar.

Volgens mij lusten reigers wel graag een molletje! Toegevoegd na 3 minuten: sorry, alleen het antwoord van de mens was er toen ik met antwoorden begon, nu is het een beetje mosterd...

Alle bovenstaanden en ... mijn kat (zaliger)

ik ga met shepa mee Een van mijn kater is meester mollen vanger ik weet niet of hij er een hekel aan heeft of dat hij ze lekker vind maar op mijn grond is geen mol te bekenen hij vangt ze allemaal soms duurt het een tijd als er een onder de straat tegels zit maar ook die vangt hij na een tijd en hoeft hij 2dagen geen eten. Toegevoegd na 1 minuut: honden wil ik ook toevoegen een beetje boeren hond jaagt op molen(niet iedere huishond dus)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100