Is macro evolutie bewezen?

Weet jij het antwoord?

/2500

In het kort: Nee. iets langer: Macro evolutie is niets meer dan micor evolutie over miljoenen jaren opgeteld. Micro-evolutie vind plaats, dat is wel gebleken bij vele kruisingsexperimenten.

Niets is bewezen. Zelfs niet dat jij bestaat. Dat is nu juist de charme van films als de Matrix: ze zijn 100 % onbewijsbaar waar of onwaar. Toegevoegd na 49 seconden: Ik heb het sterke vermoeden, dat wij geen onderdeel zijn van een programma, maar het zou toch zo maar kunnen zijn van wel.

Er is wel degelijk een aanzienlijke hoeveelheid empirisch bewijsmateriaal voor macro evolutie (gemeenschappelijke afstamming). Processen en gebeurtenissen die zich in het verleden hebben plaatsgevonden laten heel vaak sporen na. Als er bijvoorbeeld een moord gepleegd heb je niet alleen een lijk, maar ook een moordwapen, vingerafdrukken, getuigenverklaringen, etc. etc. Gerechtelijke rechercheurs (forensic detectives) zijn specialisten in het opvissen van uiterst minimale sporen (zoals stof vezeltjes e.d.) die nog al eens tot de daders hebben geleid. Een grootschalig proces als evolutie heeft natuurlijk ook heel veel sporen nagelaten in de eerste plaats in de organismen zelf, die immers de produkten zijn van dit proces. Organismen zijn namelijk op basis van hun overeenkomsten te rangschikken op een manier waaruit hun verwantschap valt af te leiden. Deze verwantschap is natuurlijk een aanwijzing voor gezamelijke afstamming op een of ander tijdstip in het verleden, net zoals je verwantschap met broers en zussen duidt op afstamming van je ouders, en je verwantschap met neven en nichten duidt op afstamming van je grootouders. Het sterkste bewijsmateriaal voor evolutie komt toch in de vorm van de fossielen. Het fossielenbestand bestaat uit de versteende overblijfselen van wezens die ooit geleefd hebben en vormt daarmee een soort naslagwerk voor de veranderingen die zich hebben plaatsgevonden. Op basis van de evolutietheorie kan je dus voorspellen dat er tussenvormen of overgangsvormen hebben bestaan tussen min of meer verwante levende wezens die mogelijk als fossiel bewaard zijn gebleven. Welnu, deze 'fossiele tussenvormen' worden en masse gevonden.

Bronnen:
http://www.daaromevolutie.net/default.asp?...
http://www.kennislink.nl/publicaties/misda...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100