Kunnen dieren gevoel voor humor hebben/ontwikkelen?

Naar mijn weten hebben mensen als enige ''diersoort'' gevoel voor humor...kunnen dieren dit ook hebben? en van zichzelf bijvoorbeeld weten dat wat ze doen grappig is?...je kunt een aap een trucje met een banaan leren. maar weet deze aap dan ook dat hij ierts leuks aan het doen is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als ik humor uitprobeer met m'n hond door een beetje raar te doen begrijpt hij het niet en wordt er zenuwachtig van. Maar chimpansees, de soort die het meest verwant aan ons hebben net als mensen gevoelens en zelfs zin voor humor.

Bronnen:
http://www.rotary.belux.org/nl/news/00535.shtml

Humor komt pas met zelfreflectie... Dieren hebben dat niet en nooit... Zelfs apen kunnen niet lollig zijn in eigen ervaring...

Chimpanzees zijn dol op slapstick-humor, en kunnen anderen van harte uitlachen.

Ze weten waarschijnlijk niet dat ze lollig zijn maar wat kunnen we vreselijk om ze lachen. Laatst ook bij ons op stal, een kleine Shetlandpony waar iemand even opging, wat normaal ook nooit problemen geeft maar.......hij zet het op rennen en bokken, de rodeo was er niks bij, vervolgens weet hij de persoon op spectaculaire wijze met een salto te lanceren, staat daarna meteen weer stil en kijkt naar haar om met zo`n blik van; had je niet gedacht he??!!!! Mij kon je wegvegen hoor!!!!

Een mens is geen dier, anders zullen wij wel dieren heten, hoewel mensen zich als dieren kunnen gedragen een dier voelt zich prettig of onprettig, humor komt uit de geest of denken, dieren denken niet, maar voelen, of krijgen impulsen, humor is een gave van de geest. Dieren hebben geen humor, hoewel een dier wel blij of ongelukkig kan zijn, zonder dat het denkt. Gieren paren nestelen beschermen hun jongen net als mensen

Volgens mij kan dat wel, maar dan eenvoudige humor. Apen met gebarentaal kennen dat symbool wel. Wat humor is, daarover bestaat verschil van mening.

wellicht hebben ze andere humor dan mensen, als mijn katten spelen lijkt daar soms wel humor bij te zitten.... ik moet er tenminste wel om lachen soms.

de kat in je bh zeker

Ja hoor, ook dieren hebben gevoel voor humor. Veel mensen — mijzelf incluis — hebben tegenwoordig echter zo weinig ervaring met (bepaalde soorten) dieren dat ze hun humor domweg niet snappen. Het paard en de geiten bij mijn ouders hebben regelmatig de grootste lol samen. Ik zie de humor er vaak niet van in, want ik ben niet zo’n dierenkenner (woon ook in de stad). Pas als mijn vader (die ze elke dag ziet) me op de tekenen wijst zie ik het. En ja, soms weten ze ook dat ze iets leuks doen; als ze merken dat jij (of een ander dier) het leuk vindt, gaan ze dat gedrag vaker vertonen. Net als kinderen overigens...

Bronnen:
Vaderlijke wijsheid

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100