Zijn er in de dierenwereld ook vrouwelijke dieren die mooier zijn dan de mannelijke?

Meestal is het zo dat de mannelijke variant mooier, imposanter, gekleurder is dan de vrouwelijke variant.
Bijvoorbeeld: leeuwen, pauwen, vele vogels soorten, enz.

28-05-2009 08:15 Toevoeging: heeft er iemand ook een serieus antwoord?

Weet jij het antwoord?

/2500

Jaah, de mens :)

Buiten de mens inderdaad.... Ik vind vrouwtjesmieren over het algemeen mooier dan mannetjes. Toegevoegd op 27-05-2009 13:16:53 ...en trouwens het gros van de spinnen....

De bidsprinkhaan

Ha, die Pinokkio; Is inderdaad een opvallend verschil, maar ik denk dat er ook van onze soort genoeg exemplaren zullen zijn die de mannetjesdieren mooier vinden dan de vrouwtjesdieren.

kwestie van smaak, en over smaak valt niet te twisten.

Ze zijn inderdaad mooier omdat de dames meer beschud moeten zitten bij het nest, vooral bij vogels zie je dit. Tevens moeten de mannetjes de vrouwtjes kunnen imponeren, en daarvoor moeten ze blijkbaar heel veel uit de kast halen. Als je met dierenwereld, dierenrijk bedoelt, dan valt de mens daar ook onder. Dus hierbij een opsomming: - Mens - Hond; daarbij is er behalve bouw vaak weinig verschil, dus het is maar wat je mooier vindt (slanker en fijner of gespierder en groter) - spin (mannetjesspin stelt vaak maar weinig voor) - cavia (zeugjes zijn vaak wat dikker en hebben dus een hoger schattigdiertje-gehalte, zoals cavia's dat hebben) en er zijn er vast wel meer. Bij veel vogelsoorten zijn trouwens de mannetjes bont en de dames in bruintinten. Ik vind de vrouwtjes eigenlijk veel mooier, met die warme bruine tinten! Dus het is maar wat je mooi vindt he :) Imposanter, gekleurder is niet per definitie mooier.

Bij honden vind ik de teef(vroutje) mooier want een reu(mannetje) word breder en dat vind ik minder mooi.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100