Is er (ooit) iemand (geweest) met de afwijking niet lichamelijk te verouderen?

Een dna"fout".

Weet jij het antwoord?

/2500

Zou heel goed kunnen, dat betekend echter wel ook dat de foetus niet kan verouderen, dus ontwikkelen etc, en zelfs het embryo waarschijnlijk niet. In dat soort gevallen zal er een miskraam geweest zijn, en dan waarschijnlijk nog voor het moment dat men zich daar bewust van kan zijn (dus voor innestel moment)

Nee, er is geen enkel organisme dat het eeuwige leven heeft. Er zijn wel mensen die heel oud worden, maar uiteindelijk gaat iedereen dood. Er zijn wel mensen die tot op hoge leeftijd er relatief jong uit blijven zien, maar er s niemand die helemaal geen verouderingsverschijnselen vertoont. De cel heeft daar wel wat op gevonden. Ze kan zich delen en de nieuwe kopiëren leven voort, bijvoorbeeld bij bacteriën is dat heel duidelijk. Op zich gek als je erover nadenkt want op die manier leeft de cel wel "voor eeuwig". Bij meercellige organismen die zich geslachtelijk voortplanten blijft het DNA voortbestaan in het negeslacht. De verpakking eromheen (de mens) is sterfelijk, het DNA niet. De genen zijn sowieso niet geinteresseerd in de verpakking, zie ook "The Selfish gene" Toegevoegd na 15 minuten: Zie ook bijgaande film (NL ondertiteld) van aubrey de grey, een Brits biomedisch gerontoloog en bioinformaticus aan het afdeling genetica van de Universiteit van Cambridge die ook kort ingaat op het evolutionaire aspect n.a.v. een vraag uit het publiek (na 21 minuten) en aangeeft waarom er geen onsterfelijke organismen zijn (hoewel je wel de veroudering kan uitstellen).

Bronnen:
http://publications.nigms.nih.gov/insideth...
http://www.ted.com/talks/lang/dut/aubrey_d...

Eeuwige jeugd is zéér zeker voor uiterst lange tijd vooralsnog onmogelijk. Cellen delen zich en hoe meer ze zich delen,hoe meer schadelijke stoffen door toenemende fouten tijdens dat zich alsmaar repeterende delingsproces,zich gaan ophopen in de cel(-structuur). Na verloop van jaren worden op den duur zo hele organen aangetast en ook de huid en andere weefsels,óók m.n. het spierweefsel. Dit heet dan "veroudering". Het proces is onomkeerbaar en zélfs indien de toekomstige wetenschap en technologie---denk hierbij aan vorderingen in nanotechnologie,genetische manipulatietechnologie,3-dimensionale "bioprinting" (het cellaag voor cellaag printen van celmateriaal in een mal om b.v. organen kunstmatig te kweken),cyborganica,cryonische geneeskunde ,enz.--- de levensduur van het menselijk lichaam met honderden,misschien zelfs met duizenden jaren zou weten te verlengen,dan is daar nog áltijd de thermodynamische wet der entropie: deze stelt,dat nuttige energie d.m.v. verrichte arbeid (lees hier: processen als celdeling,metabolische processen,etc.) altijd wordt omgezet naar een chaotischer vorm van energie,m.a.w.: álles,dus ook het lichaam,valt tóch ten prooi aan uiteindelijk verval,ook al zou dat dan zelfs mljoenen jaren kosten. Mogelijk wordt het ooit zo,dat onze bewustzijnsenergie,onze opgeslagen informatieënergie (herinneringen e.d.) geüpload kunnen worden naar geavanceerde robotische lichamen of zelfs puur synthetische lichamen (misschien over een paar duizend jaar,wie weet?..) Er is ook een legende over de zgn. Graaf van Saint-Germain,waarvan werd/wordt beweerd dat hij als alchemist in het oude Egypte leefde en het geheim van het zgn. "levenselixir" had ontdekt. Sommigen beweren dat deze legendarische,mysterieuze persoon nog steeds zou leven,maar dat zijn natuurlijk slechts fabels die binnen bepaalde zgn. esoterische groepen de ronde doen. Nee,het zal voor hoogstwaarschijnlijk nog de komende eeuwen,wellicht zelfs millennia,onmogelijk zijn om ons verouderingsproces een halt toe te roepen. Dus,helaas: onsterfelijkheid is en blijft buiten het breik der mensheid... Toegevoegd na 23 seconden: correctie:? breik= bereik

is dat een afwijking of een pluspunt? er zijn een paar mensen die bv niet ontvankelijk zijn voor het HIV virus wetenschappers zijn ermee bezig ,de stof te traceren om ermee aan de slag te gaan dit heb ik ooit gelezen ik ken een paar mensen die er zonder hulp van buitenaf prachtig rimpelloos uitzien voor hun leeftijd(60 plussers)

Nee, dat is slechts mogelijk op geestelijk terrein, niet op lichamelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100