hoe ver is de wetenschap met bemande marsvluchten

Weet jij het antwoord?

/2500

Technisch zeer ver, het is nu een politiek probleem, dus kosten.

Een interessante site om eens te bekijken, want technisch is het misschien allemaal wel mogelijk, er moet ook gekeken worden hoe de mens reageert op zo'n lange reis.

Bronnen:
http://www.esa.int/esaCP/SEM65FFKZ6G_Nethe...

Of mensen op dit moment al naar Mars kunnen, is in feite nog niet bekend. Het probleem ligt NIET in de techniek. Technisch kunnen we naar Mars, al zal het vele jaren aan voorbereiding vergen. En behalve dat we *naar* Mars kunnen, zijn we intussen ook ver genoeg om weer *terug* te kunnen - ook niet geheel onbelangrijk... De kosten zullen wél een probleem zijn. En daarmee de vraag of het ethisch acceptabel is - je neemt dat geld dan immers weg bij andere projecten, die wellicht veel nuttiger zijn dan een retourtje Mars. Maar goed, da's meer een politiek probleem dan een wetenschapsprobleem. Waar de wetenschap nog *niet* uit is, is de vraag of we het wel aankunnen - psychisch gezien. Je zit tenslotte met drie of vier mensen vele maanden achter elkaar in een kleine ruimte. Die ruimte gaat behoorlijk stinken, het is oncomfortabel, en je kunt je nooit eens terugtrekken - en dat vele maanden achter elkaar, terwijl je ook nog eens helemaal *niets* te doen hebt zodat je je rot verveelt. De praktijk leert dat we dan ruzie gaan maken. Die ruzies kunnen zó diep gaan, dat elke samenwerking onmogelijk wordt. Men kan elkaar zelfs ziekmaken, verwonden, of zelfs vermoorden. Uit militaire missies is al wel iets bekend over de selectiecriteria die moeten zorgen dat de Marsgangers bestand zijn tegen deze psychische situatie - maar we weten intussen ook, dat die selectiecriteria niet waterdicht zijn. Als je dus kijkt of we op dit moment in staat zijn naar Mars te gaan, is het antwoord: 1.  Psychisch: hoogst twijfelachtig. Enorm risico. 2.  Politiek: hoogst twijfelachtig. 3.  Technisch: flinke inspanning, maar goed te doen.

Ik heb gelezen dat ze in 2014 gaan beslissen of er binnen 20 jaar een bemande marsvlucht zal zijn.

Ik denk ook dat het probleem niet in de technologie ligt want ze kunnen veel meer dan verteld word. Geld is natuurlijk een probleem want zoiets kost ontzettend veel geld en dan heb je eigenlijk dus alleen wetenschap als beloning. Die wetenschap dient om uiteindelijk het heelal te verkennen en misschien zelfs andere bewoonbare planeten te koloniseren. Dat is wel belangrijk overigens want mocht er een botsing voorhanden zijn dan kunnen we dus planeetverhuizen, in ieder geval de rijken onder ons. Klinkt sci-fi maar is echt toch echt mogelijk. Wanneer de vrije energie daadwerkelijk loskomt, op welke manier dan ook dan verandert er sowieso heel veel ineens. Onze planeet zou een stuk schoner worden, maar de energiebron om waanzinnig lange reizen in het heelal te maken is dan geen probleem meer. Ook anti-zwaartekracht zijn ze al ver mee dus wie weet. Maar ik vind dat ze beter eerst hun geld aan deze planeet moeten besteden. Maak het schoner, vind dingen uit die geen schade berokkenen aan ons allemaal. Anders zijn we niet meer dan sprinkhanen die over onnoembare tijd van planeet naar planeet huppen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100