Is er onzichtbare materie en onzichtbare energie aanwezig op de aarde?

85% van het heelal zou uit onzichtbare materie en energie bestaan. Is deze enkel aanwezig in het heelal zelf, of ook op aarde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Onzichtbare energie is er zeker, neem maar magnetisme , elektriciteit , zwaartekracht en straling .Je kunt deze krachten wel zichtbaar maken.Onzichtbare materie is er ook wel ,neem alleen de gassen maar zoals zuurstof , waterstof,co2,enz. Toegevoegd na 7 minuten: In het heelal bestaat de onzichtbare materie hoofdzakelijk uit gassen de energie bestaat uit magnetisme, explosies en aantrekkingskrachten die weer afhankelijk zijn van de hoeveelheid massa

Naast de bekende atomen en energie bestaat er ook donkere materie die astronomen vinden omdat sterren stelsels een hoop onzichtbare massa hebben De aarde bevind zich natuurlijik ook in het universum dus die donkere materie moet ook bij ons zitten Verder heeft Wolfgang Pauli aangetoond dat sommige kernreacties een energie te kort hebben bij optellen van alle vrijgekomen deeltjes, dus nam hij aan dat er een deeltje moest zijn met heel weinig massa dat werd het neutrino en die neutrinos gaan zonder interactie dwars door de aarde en hebben slechts soms zeer zelden een interactie met een ander deeltje ( Er zijn er enorm veel van)

Ja. Ik neem aan dat je hier "donkere materie" en "donkere energie" ("dark matter" en "dark energy") bedoelt, en niet andere onzichtbare materie (zoals doorzichtige gassen e.d.) of onzichtbare energie (zoals zwaartekrachtsenergie e.d.). Niemand weet precies waaruit deze dingen bestaan, en niemand kan precies meten wáár ze zich bevinden. Donkere materie is materiaal waarvan het bestaan volgt uit het feit dat het meedoet aan de zwaartekracht, maar wat we verder op geen enkele manier detecteerbaar is. Het wordt derhalve ook aangetrokken door de Aarde, Zon, en het Melkwegstelsel als geheel. Het hangt als het ware in een wolk om ons heen, maar we merken er verder niks van. Donkere energie is nog vreemder. Dat is energie van de (lege) ruimte zelf die verondersteld wordt te bestaan om te verklaren waarom het heelal steeds sneller uitdijt. Alle ruimte bevat die energie in gelijke mate, dus ook de ruimte waarin jij of de Aarde zich bevinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100