Als je door een zwart gat wordt opgeslokt en je overleeft het wat zou er dan met je gebeuren?

bijv: door de tijd reizen of naar een andere dimensie gaan of iets anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gezien vanuit ons "normale" heelal verdwijn je achter de waarnemingshorizon op weg naar een punt van oneindige dichtheid. Wij kunnen daar helemaal niets van zien want licht kan er niet meer uit. Vreemd genoeg blijft de massa wel kracht uitoefenen, het zwarte gat kan namelijk zwaarder worden (ook lichter, maar dat is een lang verhaal) Onduidlijk is of zwaartekracht dus door blijft werken of dat het zwaartekrachtveld van zaken die in het zwarte gat vallen "ergens blijft hangen". Voorlopig gaan we er van uit dat de massa die er in valt wel in "ons" heelal blijft. Dus degene die er in valt ook. Je hebt dus kans als je op het zwarte gat staat en omhoog kijkt dat het heelal er net als anders uitziet. Wij kunnen jou echter niet meer zien. (de waarnemingshorizon als een soort eenrichtingsglas) Alles beweegt om je heen dan wel heel erg snel want jouw tijd op het zwarte gat staat helemaal stil ten opzichte van onze tijd. Daarom duurt het voor jouw gevoel niet lang voor je het einde van het heelal zult zien. Toegevoegd na 4 minuten: Overigens denkt de wetenschap dat je bij de val in een superzwaar zwart gat het passeren van de waarnemingshorizon misschien niet eens merkt. Je gaat pas stuk als de krachten op het ene deel van je lichaam (veel) hoger zijn dan het andere deel. (Getijdenkrachten). Het zwaartekrachtveld van een superzwaar zwart gat is meer uniform (want enorm) en de verschillen van meter tot meter zijn kleiner.

Je overleeft het niet omdat je samengedrukt wordt tot de grootte van een speldenknop. Een zwart gat is een samenballing van massa waardoor de zwaartekracht zo hoog wordt dat zelfs licht niet ontsnapt. Toegevoegd na 30 minuten: nav jeroens reactie: Wat er gebeurd is dus dat je tot de grootte van een speldenknop samengedrukt wordt. Vervolgens kan je niets meer omdat alle onderdelen van je lichaam samengesmolten zijn tot een vervormd wezen, en je spieren zijn niet sterk genoeg om tegen de zwaartekracht in te gaan. Je zit tot aan je dood in een speldeknop. Maar ik dacht dat dat wel uit de geest van mijn antwoord duidelijk zou zijn.

Je zal er ver in de toekomst uitkomen, lokatie onbekend. Toegevoegd na 16 minuten: Waarom weer minnen, stelling is je overleeft, dus feitelijk is dit antwoord de enigste wat mogelijk is, let wel het is een hypothetische vraag.

Dan zit je vastgeplakt in het zwarte gat. De tijd verloopt wel anders daar, maar daar merk je zelf niets van. Verder is het maar een saaie bedoening, er vallen nieuwe dingen op het zwarte gat, dus binnen korte tijd ben je levend begraven terwijl je tegelijkertijd door de hoge zwaartekracht nog geen vinger kunt bewegen om je weer vrij te maken. (Dit is ervan uitgaande dat je heel in je zwarte gat bent beland op een of andere manier). Persoonlijk zou ik liever niet levend in een zwart gat hangen.

Niemand die het je kan vertellen. Volgens de geaccepteerde theorieën is het niet te overleven, en alle "wat als" scenario's zijn puur speculatief totdat er aanwijzingen komen dat het wel te overleven is. (Ik zou overigens niet m'n adem inhouden in afwachting hierop, als ik jou was.) Er zijn derhalve wel een hoop verklaringen denkbaar, maar geen van allen is gebaseerd op iets dat in de wetenschap gedragen wordt. Je kunt er dus van maken wat je wilt. Zelf heb ik wel eens gelezen dat een zwart gat de geboorte van een nieuw universum inhoud. Het zou middels een val hierdoor dan mogelijk zijn in dit nieuwe universum terecht te komen. Ook heb ik ergens gelezen dat het mogelijk zou zijn om exact door een zwart gat heen te vallen, als je de juiste invalshoek zou hebben ten opzichte van zijn draai-as. Dit zou dan gebeuren met allerlei mogelijke gevolgen, zoals terugreizen in de tijd, onmetelijke acceleraties, en dergelijke. Allemaal leuke science-fiction, maar er is nog niets bekend in de huidig geaccepteerde modellen van zwarte gaten die dit onderbouwen. De toekomst kan echter altijd nog anders aanwijzen - zwarte gaten blijven vooralsnog een mysterieus verschijnsel, en hoewel er een hoop over bekend is, is er ook nog altijd een hoop over onbekend.

Een zwart gat dat instort is een draaiende ring.Als je de ring raakt is het met je gebeurd maar als je er doorheen valt kom je terecht in een Einstein-Rosenburg en beland je in een ander universum.Een draaiend zwart gat is met andere woorden gelijk aan de speigel van Alice. Als iemand een tweede maal in een draaiende ring terecht komt, gaat hij opnieuw een ander universum binnen, en dit steeds opnieuw. Er zit echter een addertje onder het gras want zwarte gaten zijn voorbeelden van ondoorgankelijke wormgaten.Het passeren van de waarnemingshorizon is voorlopig een enkele reis.De zwaartekracht snoert het wormgat toe.Je hebt ongeveer min één maal de massa van Jupiter nodig om een wormgat van een meter doorsnee te openen.(Negatieve energie dus)Dit ligt buiten het bereik van de menselijke beschaving.

Bronnen:
Onmogelijke natuurkunde Michio Kaku

dat overleef je niet, want in een zwart gat bestaat geen licht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100