Als we op elke plek in de ruimte een klok maken afgesteld op de aanwezige zwaartekracht en omrekenen naar onze tijd?

Is tijd dan nog steeds een illusie?

Toegevoegd na 1 uur:
Het gaat denk ik niet om hoeveel plekken er zijn en wat er mee bereikt wordt maar om de stelling van Einstein dat tijd een illusie is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je het goed nakijkt dan beweert Einstein niet dat tijd een illusie is. Hij stelt alleen dat er geen absolute tijd is. Hij stelt dat ruimte en tijd met elkaar verbonden zijn en dat je de gevolgen daarvan kunt zien wanneer twee waarnemers zich ten opzichte van elkaar bewegen of een daarvan onder invloed staat van een sterk zwaartekrachtveld. In absolute zin kun je tijd niet beetpakken. We meten zelf de tijd door het meten van het verloop van fysieke processen op redelijk grote schaal (uurwerk, quarz-trillingen etc.) Zoek het begrip Plancktijd eens op (zie link) tussen de "tikken" is er in de kwantumwereld geen tijd. Wij zullen met jouw klokken op veel plekken afwijkingen in de tijd zien ten opzichte van die van ons. Veel daarvan wordt voorspeld door de speciale relativiteitstheorie. De klokken op de waarnemingshorizon van zwarte gaten (of er voorbij) zijn heel interessant :-)

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Planck_time

als er overal klokken in de ruimte zijn. dan is het geen ilusie meer. dan zijn er overal klokken en ook tijd

Op ELKE PLEK IN DE RUIMTE?? Weet je wel hoeveel plekken er zijn in de ruimte? En hoeveel van jouw klokken passen er op één plek?

Tijd is en blijft een illusie, ook met miljoenen klokken in de ruimte. Wat wil je er bovendien mee bereiken?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100