Hoe lang zou de snelste reis naar de maan duren met de huidige technieken?

Las zojuist op Wikipedia over reizen naar de maan. Nu vroeg ik me af hoelang ze in het verleden over een maanreis hebben gedaan en hoe snel dat volgens de huidige technieken zou gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Apollo 11 heeft er 3 dagen, 3 uren en 49 minuten over gedaan. Maar de NASA's New Horizons Pluto mission deed er 8 uur en 35 minuten over. Die kreeg een aanvangssnelheid van 58.000 km/u en was nog steeds aan het versnellen toen ie langs de maan vloog. Een mooie tijd voor een afstand van 380.000 km!

De Spaceshuttle heeft net zoals de raketten een uiteindelijke snelheid van 28.500 km/u nodig om uit de dampkring te komen. Dus dan kun je uitrekenen hoe lang een reis zou duren als je de afstand naar de maan weet. En als ik het me goed herinner duurde de reis van de aarde naar de maan net geen 3 dagen...

Als men de snelheid van de aarde om de zon kan gebruiken (zo'n 106.000 km/u), ben je er in een kleine 4 uur. Echter vliegt de maan net zo snel om de zon... Men wil naar mars, daar ben je pas een tijdje zoet mee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100