Wat gebeurd er met ons als de supervulkaan onder yellowstone uitbarst?

Ik zat gister naar een documantaire te kijken over yellowstone en eigenlijk heb ik altijd een "ver van me bed" mentaliteit gehad tegenover deze supervulkaan.

Blijkt dus dat als die uitbarst dat we allemaal de lul zijn.

Hij ontploft eens per 600.000 jaar en de laatste keer was 640.000 jaar geleden.

Nu luid de vraag: Wat gebeurd er met de mensheid als deze vulkaan uitbarst?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is een docu-drama over gemaakt door de BBC genaamd "End Day", uitgezonden door National Geographic. In deze docu-drama worden verschillende scenario's besproken. Uiteraard is het niet te voorspellen wat er gebeurt, maar ik denk dat je na het zien van deze docu-drama in ieder geval een goede indruk hebt. Toegevoegd na 3 minuten: Het onderdeel waar Yellowstone word besproken is "Supervolcano"

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/End_Day
http://en.wikipedia.org/wiki/Supervolcano
http://nl.wikipedia.org/wiki/Yellowstonecaldera

dan ben je de lul

Op de bronsite en een paar andere sites heb ik gelezen dat een nieuwe uitbarsting alleen een groot deel van Noord-Amerika zal verwoesten. Door de grote hoeveelheid as en zwaveldioxide die dan in de atmosfeer terecht komt zal het waarschijnlijk wel een nieuwe ijstijd veroorzaken. Tja, en wat er dan gebeurd...?

Een uitbarsting kan in een omtrek van 200 kilometer totale vernietiging veroorzaken en dit wordt ook zeer waarschijnlijk geacht. Detroit en Chicago krijgen as in de straten en kerncentrales zullen ernstige problemen krijgen met as in het koelwater. Melt downs van reactors zijn niet uitgesloten. Een nieuwe uitbarsting zou niet alleen catastrofaal zijn voor de wijde omtrek van het park, maar kan ook een vulkanische winter opleveren die op het gehele noordelijk halfrond nog jarenlang het leven ontwricht. Door de enorme hoeveelheid stof die vrijkomt in de atmosfeer wordt het zonlicht geblokkeerd en zal het kwik tot ver onder nul dalen. Lees het boek: Een kleine geschiedenis van Bill Bryson, daar staat heel veel in over verschillende onderwerpen, waaronder dus deze vulkaan. http://www.hln.be/hln/nl/2654/Extreme-Aarde/article/detail/602364/2009/01/09/Roert-supervulkaan-onder-Yellowstone-zich-.dhtml Meer info over de vulkaan: http://www.kennislink.nl/publicaties/snelle-stijging-supervulkaan-yellowstone

Dan gaan we op het noordelijk halfrond opnieuw een ijstijd in, daarnaast zal eengroot gedeelte van Amerika zo alswe het nu kennen worden vernietigd.

Dan gaan we met ze allen eraan!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100