Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Ullman zegt in zijn interactietheorie dat goederen, mensen, energie en informatie zich alleen verplaatsen (van plek A naar plek B) als aan onderstaande drie voorwaarden wordt voldaan. Ik zal een voorbeeld geven met mensen, in dit geval arbeidskrachten.

• Complementariteit
De gebieden (dus in hier: plek A en B) vullen elkaar aan. Bijvoorbeeld: Gebied B kampt met een tekort aan arbeidskrachten en gebied A heeft juist een overschot aan arbeidskrachten. De arbeidskrachten hebben dan de neiging om van A naar B gaan.
• Intervening opportunity
Tussen plek A en plek B is geen andere tussenliggende plek die interessanter is. Bijvoorbeeld, voortbouwend op de hierboven genoemde complementariteit: Als tussen plek A en plek B toevallig plek C ligt waar ook een tekort is aan arbeidskrachten en deze plek is dichterbij, dan wil men liever daarheen.
• Transferability
De verplaatsing komt alleen op gang als de absolute en relatieve afstand tussen plek A en B ook makkelijk te overbruggen is. De absolute afstand is de afstand in kilometers, de relatieve afstand is de afstand uitgedrukt in reistijd, kosten en moeite.

Als plek A en B complementair zijn (voorwaarde 1) en er geen tussenliggende geschikte plek is (voorwaarde 2) en de absolute en relatieve afstand gering zijn (voorwaarde 3), dan zullen de arbeidskrachten van A naar B verplaatsen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Het antwoord komt niet van mij....heb het ook moeten opzoeken.
Misschien ben je hier iets mee.
Betreft Migratie:

Met de Interactie theorie van Ullman kan je het volgende verklaren
• Verplaatsing van goederen,
• energie,
• informatie
• en migratie

Verplaatsen van personen volgens de Ullman theorie kan alleen als er aan drie voorwaarden wordt voldaan:
• Complementariteit
- De gebieden vullen elkaar aan, voorbeeld: een gebied met een tekort aan arbeidskrachten en een gebied met een overschot.
• intervening opportunity
- tussenliggende mogelijkheid, voorbeeld: oost Europeaan kan naar Nederland, maar Duitsland is aanvankelijk het zelfde als Nederland dus Duitsland is een alternatief dat dichterbij is
• Transferability
- Migratie komt niet opgang als je de afstand niet kan overbruggen. Het gaat dan zelfs over de relatieve afstand. Is de plaats makkelijk te bereiken, tijd, kosten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding