Op welke manier wordt rekenvaardigheid getoetst bij een 21+ toets van de Fontys?

Aanstaande dinsdag heb ik mijn toelatingstoets bij de Fontys. Zij nemen de Differentiële Aanleg Test (DAT) toets af, deze bestaat uit verschillende testonderdelen die mijn intellectuele capaciteiten meten. De DAT toetst op taalaanleg en -vaardigheden (spelling, grammatica) en exacte aanleg en vaardigheden (rekenvaardigheid, ruimtelijk- en praktisch inzicht).
Ik vraag me af of iemand hier ervaring mee heeft en of deze persoon mij kan uitleggen op welke manier de rekenvaardigheid getoetst gaat worden. Is dit enkel en alleen met: "plus, min en keer" of gaat het ook om breuken, worteltrekken etc.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij het werken met numerieke (cijfermatige) gegevens gaat het niet alleen om inzicht in rekenkundige relaties, maar ook om de routinematige vaardigheid in het werken met getallen, en met het beheersen van diverse rekenkundige bewerkingen. Bij opgaven waar het gaat om het volgende getal in een rekenkundige reeks, gaat het met name om inzicht. Bij de overige opgaven zullen naast inzicht ook routine en beheersing een rol spelen. De test meet het vermogen om rekenkundige taken uit te voeren, zoals het oplossen van allerlei sommen, het (leren) interpreteren van tabellen en grafieken, het schatten van cijfermatige uitkomsten en het toepassen van rekenkundige formules. Naar verwachting zijn werkzaamheden waarbij deze capaciteit is vereist, afrekenen, kasverschil uitzoeken, voorraadbeheer, begrotingsbeheer, debiteurenbewaking, formules toepassen, interpretatie van cijfermateriaal. Functies die een beroep zouden kunnen doen op deze capaciteit zijn bijvoorbeeld expeditiemedewerker, verkoper, kassier, calculator, dieetkok, boekhouder, statistisch analist, assurantieadviseur, econometrist. Schoolvakken die een beroep zouden kunnen doen op deze capaciteit zijn bijvoorbeeld (handels)rekenen, wiskunde, natuur- en scheikunde, boekhouden, statistiek, economie, techniek, informatica. Voorbeeldsom: 1x5:?+88=89 Het DAT Voorbereidingspakket van Assessment-Training.com bevat onder meer oefentesten Rekenvaardigheid. Kost wel € 35,-.

Toegevoegd op 30 november 2019 09:18: tekst
Bronnen:
https://www.assessment-training.com/nl/dif...
https://www.hku.nl/web/file?uuid=cc4f9a2a-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100