Krijg ik mijn recht op studiefinanciering alsnog?

Ik ben op 22 oktober 18 geworden waardoor ik dus pas in januari mijn eerste geldbedrag krijg van DUO. Ik heb dus het geld van oktober - november - december 'gemist'. Krijg ik die alsnog dan in januari in een keer op mijn rekening gestort?

Daarnaast zit DUO nog mijn aanvullende beurs te berekenen en dat is nog niet klaar waardoor ik gewoon de basisbeurs krijg. Wanneer ik blijk recht te hebben op een aanvullende beurs krijg ik dan mijn deel? En ook van de afgelopen maanden erbij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je een mbo-opleiding volgt, heb je recht op studiefinanciering vanaf het eerste kwartaal na je 18e verjaardag. In jouw geval is dat vanaf 1 januari. Je krijgt dus geen geld voor oktober, november en december. Daar staat tegenover dat je moeder voor het hele kwartaal waarin je 18 jaar bent geworden nog kinderbijslag kreeg, dus tot en met december. Alleen voor studenten aan een hbo of wo opleiding geldt dat studiefinanciering direct ingaat bij het begin van de studie, zelfs als de student dan nog geen 18 jaar is. De kinderbijslag stopt in dat geval ook eerder. Je hebt wel al eerder recht op het studentenreisproduct (OVkaart). Toegevoegd na 2 minuten: Als blijkt dat je recht hebt op aanvullende beurs dan is dat ook vanaf 1 januari. Stel dat DUO dat pas in maart heeft berekend, dan krijg je op dat moment wel een nabetaling van de maanden januari en februari.

Bronnen:
https://duo.nl/particulier/studiefinancier...
https://www.svb.nl/int/nl/kinderbijslag/be...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100