Mag je 5 vwo doen nadat je 5 havo hebt gedoubleerd?

5 VWO na 5HAVO gedoubleerd te hebben ?

Kan je als je in 5 HAVO zakt en het jaar opnieuw doet en dan wel diploma behaalt ( met 7,5 gemiddelde) nog naar 5VWO ? Of mag dit niet omdat je 5HAVO eerste keer niet gehaald hebt en overgedaan hebt. Al heb je een 7,5 gemiddelde gehaald tweede keer ?

Alvast bedankt voor jullie antwoorden

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jouw school mag dit zelf bepalen, er zit geen wettelijke eis aan. Zelfs al sta je voor elk vak een 9 mag de school jou de toegang weigeren tot VWO5 en aan de andere kant mag school jou wel toegang geven als je overal gemiddeld een 6 staat (al zullen ze dat niet snel doen). Doe je examen in 7 of 8 vakken en bij 7: welk vak ga je er bij nemen op VWO en heb je nu wel twee buitenlandse talen?

Als ik er even op google (zie link) kom ik op een heleboel sites van scholen die aangeven welke eisen zij stellen aan doorstroming van 5 HAVO naar 5 VWO. Ik heb ze niet allemaal doorgenomen dus ik weet niet of iedereen dezelfde eisen stelt. Maar jouw school heeft ongetwijfeld ook zo'n eisenpakket en omdat ik niet weet op welke school je zit kan je dat het beste even zelf opzoeken op de site van je school.

Bronnen:
https://www.google.nl/search?q=toelatingse...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100