Moet je vijf dagen per week les hebben op de middelbare school?

Ik was een beetje aan het kijken naar mijn rooster en merkte op dat je de uren ook over vier dagen zou kunnen verdelen in plaats van vijf. Dit is natuurlijk niet realistisch, maar zou het mogen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als de school in een jaar maar aan het aantal verplichte lesuren komt, is de school redelijk vrij om te bepalen hoe ze dat indelen. Uiteraard moeten ze zich wel houden aan de tijden waar ze aan gebonden zijn, maar ze mogen best 4 dagen les geven en 1 dag vrij houden.

Een school mag zijn eigen lesrooster samenstellen aan de hand van het werkrooster van de docenten. Dus Het ene jaar is jouw lesrooster 4 dagen , volgend jaar 5 en dan ineens 6( dus zaterdag naar school ). Het maken van een lesrooster hangt van veel factoren af.

In de wet staat hoeveel uren scholieren op het voortgezet onderwijs les moeten krijgen. De meeste scholen kiezen er voor de lessen over 5 dagen te verdelen, maar vier dagen mag natuurlijk ook. Je zegt wel dat dit niet realistisch is, maar in beroepsgerichte opleidingen van het vmbo en in het examenjaar havo/vwo komt dat wel vaker voor. Zeker in het examenjaar heb minder lesuren en te maken met clusters, waardoor een dag vrij best voor kan komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100