mag school je eigendommen zomaar afpakken?

Bij ons op school zijn er nu een aantal nieuwe regels. Zo moet je persee je fiets in het rek zetten (terwijl er meer fietsen dan rekken zijn) anders wordt er een ketting omgelegt en mag je de sleutel om 4 uur ophalen. Ook een mobiel mag pas om 4 uur op worden gehaald als deze is afgepakt. Mag dit wel? Ook volgens de wet? Want school neemt wel je eigen eigendommen in bezit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Quote van de bron: ''Wat zegt de wet? Maar nu uw vraag wat de wet zegt, over het innemen van telefoons. Voor zover ik weet bestaat er geen wetgeving die hier iets over zegt. Misschien bestaat er wel een gedragscode in het onderwijs, maar dat is meer iets voor onderwijsspecialisten. Als jurist kan ik daar weinig over zeggen. Wat ik - als jurist - wél kan zeggen, is dat scholen straffen mogen opleggen, zolang die 'redelijk en proportioneel' zijn.''

Ja, als jij zit te "klooien" met jouw telefoon, dan verstoor je de orde in de klas en dan kan de leerkracht besluiten jouw telefoon (tijdelijk) af te nemen. Als jij je telefoon in de klas netjes stil opgeborgen laat, dan zal ze ook niet in beslag genomen worden. Verder is het zo, dat de school nou eenmaal regeltjes bepaalt, en daar heb jij je maar aan te houden. Jij (of jouw ouders) hebt (hebben) tenslotte voor deze school gekozen..........

Een school heeft natuurlijk bepaalde regels en als je die overtreedt, zullen daar gevolgen van komen. Als je de les verstoord, zal de docent daar iets aan moeten doen en kennelijk heeft jouw school daar zijn eigen regels voor. Dus ja, het is toegestaan volgens de wet. (En trouwens ook niet heel raar, bij mij op school moeten wij ook gewoon onze mobieltjes inleveren bij onrust)

school mag je telefoon afnemen, maar dan moet hij wel veilig worden bewaart in een kluis of een gesloten la. Dus bij de docent op tafel is geen optie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100