Wie weet een gedicht waarmee je zenuwachtige mensen nog zenuwachtiger kunt maken?

Ik wil mijn ex-schoolgenoten voor hun profielwerkstukpresentaties veel geluk wensen: ik hoop dat met een tegenovergesteld gedicht te bereiken.

Deze presentaties zijn een belangrijk deel van hun eindcijfer. Gewoonlijk zijn er altijd een paar mensen die voor de presentatie luidkeels gaan roepen dat ze keizenuwachtig zijn, dat ze zeker weten gaan falen, etc.

Volgens mij zou het helpen als ik er een aantal om zulke uitspraken kan laten lachen > heeft iemand inspiratie om me te helpen met een dergelijk gedicht?

Toegevoegd na 6 uur:
DE UITEINDELIJKE VERSIE STAAT HIER, IN REACTIES

Dankjulliewel allemaal!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou een lijst gaan maken van alle dingen die er mis kunnen gaan tijdens zo'n presentatie. En dan in het gedicht beginnen met heel realistische dingen (je aantekeningen vergeten) en het dan opbouwen, het steeds extremer laten worden tot uiteindelijk allemaal enorm belachelijke dingen (al qaida ziet je presentatie als een gevaar voor hun ideale wereld en gaat daarom je school bombarderen, je presentatiepartner wordt ontvoerd door een zeemeermin omdat zij zo goed kan zingen dat ze haar hulp nodig hebben). Wel natuurlijk die belachelijke dingen verbinden met de werkelijkheid, zodat er een logica in zit (dus dat het te maken heeft met eigenschappen van die personen of met het onderwerp van hun presentatie). En natuurlijk rijmen. Als het een bijeengeraapt zooitje is, lijkt het door rijm al snel een verbonden geheel. Hoe belachelijker, hoe meer je erom kan lachen en inderdaad kan ontspannen, het kan zeker helpen je zorgen relativeren. Leuk idee trouwens! Laat je ons weten hoe ie geworden is?

Weet je het nog, niets vergeten kijk nog eens je aantekeningen door weet je het nog, niets vergeten straks kan het niet meer hoor Heb jij ook zo'n buikpijn, slaan de zenuwen op je stem heb jij ook zo'n buikpijn ben blij dat ik niet jou ben heb je wel genoeg geleerd of toch stiekem uitgegaan heb je wel genoeg geleerd had dat stappen toch niet gedaan Nu moet je je bewijzen welke vragen komen eraan kán je je wel bewijzen of zal je met je mond vol tanden staan!

Wat een ellende, en een verdriet. Je kan niet meer eten, een hoofd als een vergiet. Geen rust in je kop en geen zin meer in drop. Geen hap door je strot en je voelt je kapot. Geen vlag aan je woning met de tas aan de mast want voor jou geen bekroning, voor al dat getob en die last.

Daar sta je dan met een bek vol tanden, Eng he, al die mensen…krijg je al klamme handen? Oh jee, ga je ook nog trillen en beven, Waarschijnlijk haal je niet hoger dan een zeven. Je piest bijna in je broek en krijgt buikpijn, Oh wacht, misschien helpt een glaasje wijn (geef hem/haar een glaasje wijn ;) Nou, komt er nog wat van of hoe zit dat? Gister hoorde ik dat je nog zo’n grote bek had.

Examentijd gespannen trekken ze er op uit elke dag weer een nieuwe strijd ernstig blikken in een strakke snuit amper slapen of iets eten volop praten of juist stil tas nagekeken niets vergeten daar gaan ze met ijzeren wil vandaag weer een ander vak nog een paar dagen te gaan de een voelt zich wee en zwak een ander laat zich niet uit het veld slaan menig traantje van spanning wordt gelaten het is examentijd elke dag zeker één en dan wachten op de resultaten drie weken, hier kan niemand om heen als straks de vlaggen wapperen met natuurlijk een tas er aan dan mag de hele wereld weten dat jullie deze fase positief hebben doorstaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100