Bij Oxford hoef je maar een moderne taal naast Engels te hebben. Kan je ook een cijfer van een vak weglaten?

Stel je hebt Frans en Nederlands. Kan je Frans dan niet weglaten als je cijfer niet zo hoog is? Want in principe heb je maar een moderne taal naast Engels nodig. En die taal is Nederlands. Dus dan heb je Engels en Nederlands.. Mag je je cijfer voor Frans dan weglaten? Ik snap wel dat je het vak moet volgen in Nederland maar moet je het cijfer ook doorgeven als je al genoeg cijfers hebt van vakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is niet aan te raden een cijfer van een vak weg te laten. Ze willen waarschijnlijk al je vakken zien vooraleer je toegelaten word. Waarom zou je het risico willen lopen als ‘oneerlijk’ te worden beschouwd… het gaat bij Oxbridge vooral om je potentieel, ook al zijn je huidige studieresultaten belangrijk voor een indicatie dat je de studie aankunt. Oxford en Cambridge zijn echter niet de enige universiteiten die een kwalitatief hoogstaand onderwijs aanbieden. Het hangt van je studierichting af… Oh ja… als Frans belangrijk is in je gekozen studierichting zou ik naar een alternatief zoeken als ik jou was. Maar ik vermoed dat dit niet het geval is. Ik woon in het verenigd koninkrijk en net zoals alle landen heeft het land zijn sterke punten en zijn zwakke punten… Marc www.studeren.be www.studyawayuk.co.uk

Heeft weinig zin: je zal je (evt) wel kwalificeren, maar ze willen toch je hele lijst zien. Bovendien staat het altijd beter dat je een extra buitenlandse taal een beetje kent dan helemaal niks. In de UK vraagt men zich thans echt af of het noodzakelijk is dat Britten een andere taal leren, want iedereen spreekt Engels. Mooi voorbeeld met BP olieramp: De Britse CEO staat in het gerecht t.o. amerikaanse rechters. Ze gebruiken allebei dezelfde woorden maar spreken een totaal andere taal. Ik weet niet wat je wilt studeren, maar Oxbridge is niet zaligmakend. En zolang er nog op de BBC een specialist komt vertellen dat NL en Belgie geen geschiedenis kennen tav "tolerantie" (dit ivm mogelijk verbod op hoofddoekjes) zou ik maar heel erg VER van dat arrogante land wegblijven. Ze zitten gelukkig op een eiland!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100